marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, December 18, 2015

Sem 3: Disertasi, I heart You!

.: Assalamualaikum :.

Hee.. I'm coming home, tell them I'm coming home..


jangot skit...


Selepas beberapa seketika menyepi..akhirnya rajin jugak jari jemari ni menekan keyboard mengarang cerita kat blog..hee..

Well, apa boleh buat..kehidupan sem 3 sebagai Master student ni tak sesenang biasa... Banyak aktiviti dan kerja-kerja kena buat..kena uruskan..sampai tak ade masa nak menaip blog.. huuu..

Tapi jangan risau.. cerita beta akan disambung balik..lantaran beta telah pun hantar disertasi kepada ISDEV.. Alhamdulillah.. ala kulli hal.. disertasi dapat disiapkan dalam masa yang agak terhad.. bayangkan untuk sem 3 ni.. banyak benda MISDEV14 terpaksa handle.. nak tak nak.. kena lalui dengan hati yang tabah dan penuh bertekad cemerlang.. sekarang..tinggal final exam je lagi..

heee.. alhamdulillah..syukur kepada Allah SWT atas rahmah dan kasih-sayangnya..

Kelas MISDEV 14 pun dah berakhir dengan berakhirnya kelas Pembangunan Insaniah yang di-lecture-kan oleh Dr. Syakir. Kelas last pun ade jugak kelakornya..kekeke.. ciyes nak gelak kalu throw back..kekekeke..


Sepanjang peninggalan beta dari blog ni.. kebanyakan antara moment-moment indah adalah bersama MISDEV14 dan ISDEV la..dengan sape lagikan.. nama lagi student ISDEV..kui3..


Lepas je Majlis Hari Raya Aidiladha ritu..kitorang tak boleh duduk diam pun..ade je tugas menanti..

Dua minggu kemudian, aku kena bentang draf disertasi..oh no!..masa ni sangat lah tak bersedia, sebab bab 4 dan bab 5 aku masih tak bertulis lagi.. bayangkan masa cuti sem 2 ritu, masa aku digunakan di Brunei.. bila masanya otak nak ready nak menulis.. bab 4 dan 5 bab kritikal kot.. bab nak menganalisis.. nak mendapatkan dapatan kajian bagai.. dan sebenarnya aku tak prepare mentally yang aku kena present 2 minggu lagi.. masa undian dibuat..aku minggu ketiga!..


done presentation!


Well, berkat belajar kat ISDEV dan hasil desakan (secara berhemah) oleh Mama supervisorku..maka..dalam masa seminggu aku berjaya memerah otak dan membuat analisis secara kritis (la sangat).. haha.. So.. masa hari present (ala-ala viva, tapi since we ouls mixed mode x de viva).. tak ade hentaman padu yang dapat..dan penambah baikan dikeutarakan oleh setiap lecturers dan of coz dari penilai sendiri.. banyak jugaklah idea bernas yang dicadangkan oleh penilai.. untuk itu..sangat-sangat lah berterima kasih kepada Dr. Shukri atas cadangan yang bernas.. ngee..

Katanya, bab 1,2 dan 3 dah cantek dah.. cuma bab 4 dan bab 5 kurang umph!...

(seminggu je kot mengarang bab 4 dan bab 5).. kui3..

bab1, 2 dan 3 tak umph! lagi tak tau la.. sem 2 tu boleh cakap tiap2 minggu berguru dengan Dr. Sue.. kekekeke..


lepas abis presentation, kitorang ade masa lebih kurang sebulan untuk repair dan repair sebelum dihantar untuk evaluated..

maka..dalam tempoh sebulan yang macam2 ada tu lah.. kitorang merepair dengan penuh kasih-sayang..hohohho..


Uri cingu!


dalam me-repair disertasi, jangan dilupa bahawa, workshop INGRAW pun hangat berlangsung, dan dan INGRAW ni wajibbb kepada MISDEV14 dan RISDEV untuk jadi presenter.. Fuh!.. Kena prepare paperwork lagi, present lagi..

Lepas je INGRAW selesai, kitorang kena pulak join program terbesar MISDEV iaitu Kem Pembangunan Insaniah. KPI ni adalah kerja kursus yang wujud dalam course outline. kire semua tugasan dan gerak kerja akan evaluated by lecturers. So.. bekerja keraslah kami dalam menjayakan KPI..huhuhu..




Lepas je KPI, conference IDMAC pulak menyusul, tapi sebab tema IDMAC tahun ni berkisarkan Islamic asset, maka, budak2 aset je la yang kena kerah buat paperwork, yang lain (termasuk aku) tukang tengok orang bentang je la..hoho..

tukang tengok..tengok je la..ho ho..



dan pejam celik..pejam celik..sehari lepas IDMAC, kena hantar disertasi..
so kalut lah semua rakyat MSDEV14..kekeke..




tapi alhamdulillah.. da ciap hantar nih.. lega rasanya.. satu beban da bertukar menjadi something yang insyaAllah berguna :D...

Now.. masa untuk??..

haha..

for me..of coz la nak carik kerja..huhu..
me not so remaja la klu asik duk bawah ketiak parents lepas abes study..
so.. prepare for next task..!

Doa-doakan lah aku dapat kerja.. masa untuk spread resume..huhuhu..


No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...