marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, February 11, 2016

DISCOVER KOREA YOUR WAY CAMPAIGN:Cara untuk dapatkan T Money dan Tiket shuttle Bus Gapyeong FREE!

.: Assalamualaikum:.

Annyeong ...

Hee.. baca tajuk pon da excited kan.. apatah lagi kalau dapat pelbagai jenis voucher  Korea secara FREE kan.. Sempena Cuti-cuti Korea ni.. memang banyaklah Korea Tourism Organization (KTO) bagi kitekhususnya rakyat Malaysia benda-benda FREE yang kite saaaangat mustahak untuk dipakai time kat korea nanti.. Tak caya.. ha...ce bukak site KTO untuk dapat info dan updates.. KTO Malaysia.. ye.. kita masuk ke website KTO Malaysia sudaa..kang bagi yang ori susah pulak kena mengeja hangul..kekekkeke




Antara benda- benda yang best yang boleh dapat secara FREE tu termasuklah:

1. Kad T Money

- kad ni penting untuk naik subway, bus dan public transport yang lain..mudah cite, T Money ni ibarat rapid card la..
- Harga dia 3,000 won, dalam tu ade 2,000 won so, kat sini da jimat dalam 5,000 won.

2. Tiket shuttle bus Gapyeong

- Sesape nak ke Petite France, The Garden of Morning Calm dan Nami Island molek sangat la kalau dapat tiket ni.. dah la tu round trip pulak.. memang best la
- Harga dia 5,000 won

3. 15% discount untuk AREX ticket dan free water bottle

- Tiket AREX ni tiket train dari Incheon ke Seoul Station
- Harga asal 8,000 won, tapi lepas diskaun dapat 6,900 won..jimat 1,100 won
- Free water bottle tu pulak selagi stock masih ade..kekeke..

dan banyak lagi lah..korang kena dapatkan sdiri baru tau camane feeling tu..kekekke.. atau.. baca dulu kat sini kalau rasa naaaaaak lagi banyak voucher free tu..




+++++++++

okokok.. tau cam tak sabaq camne nak dapat benda-benda ni secara free kan..meh sini.. baca betui-betui.. kalau tak paham.. pm kiter k..


Step-stepnya adalah:

1. Masuk dalam website KTO Malaysia, tekan my account, akan keluar


 2. Kalau belum ada akaun, korang kena register dulu as Kaki Korea Club Member, click je REGISTER AN ACCOUNT NOW..

3. Isi form tu dengan penuh kasih dan sayang.. dan jangan lupa untuk INGAT username dan password dan email..


4.Abaikan kejap account Kaki Korea Club tu jap, sebab tujuan kita register account tu untuk jawab survey je.. so..untuk jawab survey tu sila la klik sini..


5. Isi email yang korang register tu.. dan retrieve account..



6. Lepas isi, tekan submit now. So, kalau form tu da diterima, korang akan dapat redemption code. oleh itu, mohon tekan button 'Email me redemption code' supaya korang dapat simpan nombor redemption code korang..

7. Check email untuk make sure dapat ke tak..

COMPLETE!.. tapi tak boleh goyang kaki lagi untuk dapat kan voucher tu.. untuk dapatkan benda-benda yang tersebut tu, korang ade dua cara yang perlu buat, optional la kan..

1. Pegi redeem semua tu kat KTO sendiri kat HAP SENG PLAZA, KL

2. Post dokumen-dokumen tu ke KTO


Aku pilih cara first pasai excited nak pakai hanbok bagai..kekekke.. baca la kat sini..sempat promote..

 

 Show off skit..bakaq line..kekekke



untuk redeem kat KTO secara walk in, jangan lupa untuk sediakan

1. COPY OF I/C (Depan belakang) (kat bahagian atas paper A4 tu tulis username dan email akaun KAKI KOREA CLUB)
2. COPY OF ITINERARY FLIGHT KE KOREA
3. COPY EMAIL REDEMPTION CODE

dia akan check satu-satu dokumen tu dan iti flight diorang amik, yang dua lagi korang simpan balik.. pastu korang kutip la pape boucher, kupon , pamplet yang korang nak.. unnie korea kat situ wat rilex jew..haha.. pastu boleh la korang balik dan bermimpi ke Seoul..kekekkeke

Untuk pilihan no. 2 yang banyak dibuat orang.. adalah by post

cara dia mudah je..

1. Sediakan ketiga-tiga dokumen yang disebut (Copy of I/C, Iti flight dan redemption code email)
2. Sediakan juga envelope yang bersaiz C4 (229mm X 324mm) beserta alamat rumah dan stamp yang berharga  RM3.50 atau parcel POSLAJU yang beralamat sendiri. (Kalau buat untuk lebih dari 3 orang, kena bagi parcel yang lebih besar la na..)
3. Email kepada  klkoreaplaza@gmail.com dan provide copy of I/C, Nama, No. Tel, Kuantiti, masa hantar parcel tu..
4. Poskan kepada:

Korea Plaza,
Korea Tourism Organization
Ground Floor,
Menara Hap Seng,
Jalan P. Ramlee
50250 KL.

Ciap!.. tunggu segala mak nenek tu sampai kat umah korang je la ye.. Tak sabaq ngat..gi sdiri.. tu je ubat dia.. kikiki..

p/s: Setiap orang kena buat akaun dan jawab survey kalau nak.. tak boleh main aku-pakai-ko-punya-je-lah-nanti ye.. time hantar dokumen tu pun, setiap orang wajib bagi.. tak boleh main alah-pakai-ko-punye-je.. tapi kalau nak mintak kawan tolong amik or poskan.. no hal.. boleh je..ko-tolong-amikkan atau ko-tolong-pos-kan dengan syarat dokumen lengkap.. kalau tak..

sorang- sorang la pegi beli T Money nanti...kekeke..

p/s 2: jangan lupa dapatkan coupon book 2015-2016 Best tourist destination in Gyeonggi-do, Korea sebab dalam tu ade coupon 2,000 Won off untuk Petite France (Harga asal 8,000 Won jadi 6,000 won) dan banyak lagi cam Lotte World off,  Everland dan lain-lain..x nak cakap sebab tak pegi pun nanti..

kan baguih dapat free tiket Nami Island, Gyeongbokgong palace, Namsan Tower Cable car..kekekekkeke.. atau tour ke SM town..dapat la kite jumpa dongsaeng EXO kite.. tapi kalau dapat melawat oppa Hea secara FREE kat Military Service Base pong I rela..kekekeke...orang bagi betis nak paha..kekekkekeke..


Daaaan.. jangan lupa tau..

Jangan lupa terjah KTX information Centre kat NU Central untuk dapatkan Tourist Train Ticket secara FREEEEEE !!!


Setakat ni dapat jimat sekurang-kurangnya 13,100 won...haa.. jimat tuu...


Tak paham aku merapu ape..tak pe..korang still ade choice untuk paham.. tekan sini untuk dapatkan maklumat pasal booklet (voucher dll tu)

Survey period ni sampai 15 Disember 2016, Travel period pulak sampai 31 Disember 2016..
so.. 
bak kata EXO, 
Take Your time, 왠지 두근대는 밤이야,
 na na na na.. na na na na...~

Thanks to kak Ida BBM sebab sudi share pasal campaign ni kat group BBM.. i heart u akak!

2 comments:

  1. As salam.. nk tanya kalau pos 2 dokumen dalam satu sampul and kte sertakan hanya satu sampul beralamat sendiri untuk dua dokumen tu boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.. saya tak sure juga tu sebab saya walk in ke sana.

      tp sy rasa tak ade mslh pun kalau awk antr camtu.. up to 3 person documents kena besaq skit..

      maybe awk boleh try hntr dan jangan lupa sertakan notes supaya pihak KTO dapat proses booklet dengan baik. waktu saya ke sana banyak betul dokumen yg diorang kena proses tau..

      folo jer cara yg saya tulis tu tau..rasa x de mslh ;)

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...