marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, February 8, 2016

Ke Korea Tourism Organization (KTO)


.: Assalamualaikum :.


Hari Selasa lepas aku berkesempatan wat lawatan mengejut ke KL. Tujuan asal untuk gi iv keja, pastu tetiba jadi backpacker di negara sendiri pulak..kua kua kua..

Pape pown, lawatan mengejut ni berjaya dijalankan dengan jayanya.. ahahha.. ade cenggitu.. Niat asal memang gi iv, tapi da alang-alang iv kat KL, ape lagi.. ke KTO lah kita untuk amik mood aura Seoul.. bhahahaha..giteww..


Tunggu Nara shi punya pasal 7 kali monorel datang tau..

Actually, tujuan ke KTO ni ade hajattt besaq, iaitu utk dapatkan T-Money n tiket shuttle Bus (Gapyeong City Tour) secara FREE.. diulangi...FREE..

Sebelum menjadikan kedua-duan benda tu free, kena la jawab survey dulu tau..baru dapat.. 

Nak ke Korea katenya bulan Mac nanti..heee *Happy* jadi kedua-dua ni penting tau.. jimat dalam 10,000 won tau..

Maka tanpa melengahkan masa sambil excited untuk dapatkan dua perkara utama tu, sampailah aku, Fara and Nara Shi kat bangunan Hap Seng Plaza, KL.

Hap Seng Plaza ni senang je nak cari.. dari KL Sentral, naik monorel ke Bukit Nanas or Raja Chulan, nanti korang kena jalan dalam 10 minit untuk sampai ke Hap Seng Plaza tu, tingkat bawah .. tips dia..tanya orang mane bangunan Hap Seng in case orang tak tau KTO tu ape..kekekeke.. untuk maklumat lanjut layari website dia..hee


Yang sepatutnya 10 minit akan jadi lebih dari tu sebab setiap langkah mari kita selfie dulu..kekekke


Sampai je kat ground floor Bangunan Hap Seng tu, korang akan jumpa office diorang, bertemakan Jeoson Era.. So, korang akan excited cam kitorang la nanti..haha..btw.. office dia kecik je..







Btw, unnie yang jaga counter tu orang korea, jadi bonus la kalau korang reti cakap korea..kekeke.. siyes lawa.. sorang lagi orang Malaysia, tapi langsung tak pandang kitorang atau buat contact pong, tak tau la busy benor packing coupon or sombong.. langsung tak layan even aku tegor.. unnie korea tu okey la jugak..tapi x ramah dan mesra, tapi at least dia respon la kalau tanya pong.. kekekke


So, keadaan office dia sunyi je, tak de orang sangat, so cepat la settle keja kitorang..lepas dapatkan T-money n tiket shuttle bus Gapyeong ( ade jugak coupon lain-lain cam Deamyung Vivaldi Park, Yongpyong Resort, High 1 Resort, mount Sorak shuttle bus dll).. kitorang pun meninjau la dalam office tu..


 Siyes, banyak templete yang berguna untuk di tengok-tengokkan...



Tanpa membuang masa, kita pun ambik lah apa yang berkaitan..kekekkeke


ape lagi.. masa untuk pakai hanbok :D... tu pun antara tujuan datang ke KTO ni..hahhaha.. Janga tak tau, setiap jenis hanbok ade function dia sediri.. sape tengok cite Sungkyunkwan Scandal (Joong Ki Oppa belakon), Aarang and The Majistret (Shin Min Ah) atau mane-mane historical Korean drama akan tau la kan function hanbok-hanbok ni kan.. hanbok ni comel tau.. menutup aurat lagi...kekekkeke..

 

 Comel kan hanbok ni..

 
 Ade gaya jadi unnie tak?.. ahjumma tolak tepi...kekekkeke

Baju ni banyak kuar dalam cite Sungkyunkwan Scandal.. sebab ni hanbok tuk scholar.. baju sekolah la kot..hahhaha

 Ni sape hanbok untuk ape??.. aku agak ni hanbok warrior sebab masa tengokcite Empress Ki, Tal Tal selalu pakai baju ni..eh..yeke..kekekke..



 Ni hanbok Hua Guk Mama kot..kekekkeke..

Add caption
King Sajong...kekekkeke


 Splash Splash Love!..LOL!



 Amboi.. ade gaya tak..kekekke

Twist plot ..Kawen ngan Raja.. berchenta dengan scholar.. isk..

Selumber je kitorang duk main tukar-tukar hanbok kat situ.. unnies kaunter tu tak layan kitorang pong, tak marah..x melarang..makin galak la kitorang duk salin-salin hanbok ni.. lagipun tak susah pun nak pakai..sarung je..

penat main kat situ.. kami pun chow.. kekekeke..

Gi Time Square, makan dan main lagi till drop.. kekekkeke...




to be continue ?.....

3 comments:

  1. macam mana nak dapat tiket shuttle bus free tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak dapatkan tiket shuttle bus tu kena jawab survey kat kto website

      http://www.visitkorea.com.my/index.php?option=com_users&lang=en

      sebelum nak jawab survey tu kena register kat kaki korea kelab..

      lps register, masuk site kto tu and then jawab survey, pastu dapat confirmation utk redeem ticket..

      nanti redeem tiket kat kto to sama ada by post or pegi sendiri kat kto..

      tp jangan lupa bawak sekali copy iti flight, copy ic dan copy confirmation email redeem tu..

      nnti saya wat entry pasal tu.. :D

      Delete
    2. sis.. saya da buat entri pasal tu..

      http://adaabdullah.blogspot.my/2016/02/discover-korea-your-way-campaigncara.html

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...