marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, April 24, 2016

SL1M TM


.: Assalamualaikum:.


Hi dari Melaka..nge..

Aku tak penah imagine aku akan stay kat Melaka even sehari dua.. apatah lagi dalam tempoh sebulan setengah..

Tapi itu lah kan.. kita merancang tapi perancangan Allah tu lagi besar..

So, secara tiba2 aku terdampar di sebuah negeri Hang Tuah ni..bertuah sungguh kan..kekeke

So.. buat ape aku kat sini ni ha??..

++++++

actually aku dapat email dari pihak SL1M TM yang aku terpilih utuk join program ni tahun ni..yeaa..


SL1M TM dia offer 8 bulan je.. 2 bulan softskill training dan 6 bulan seterusnya On Job Training..jadi semua 8 bulan la..tak kesah la berapa lama pun.. yang penting dalam keadaan sekarang ni.. aku rasa amatlah bertuah sebab teros ade benda nak dibuat secara berdisiplin..kui3.. kalau duk menapak kat umah tu..ari2 keja ak gi mari..gi mari dalam umah je.. pastu stress bila orang tak panggil aku keja..kekekekke..


So.. lepas bincang dgn omma appa secara kritis.. maka diorang bagilah aku yang kepingin nak keja ni masuk SL1M TM.

So dengan itu bermulalah kehidupan aku kat Melaka ni..

btw.. yang aku pegi Melaka ni sebab dia softskill training dia wat kat MMU. Melaka. Lepas abes softskill training ni barulah TM distribute ouls ke area TM memasing.. gitu la cite dia..


Sampai je MMU untuk register, baru tau rupanya aku ni batch kedua intake SL1M TM 8.0 ni.. diorang yang first intake start kelas awl seminggu dua gitu.. oo.. gini rupanya feeling jd second intake sementelaah itu sejak dari zmn matrik sampai ke zmn uni tak penah jd group second intake..kuikuikui..

  Budak bilik rumah..



Omma, appa ngan abe Yie datang hantar aku ke MMU ni.. dari Kelantan singgah KL semalaman umah kak Niey, pastu lps subuh terus ke MMU.

Untuk second intake ni boleh thn jugak ramai dia..ade la dalam 6+ aku tak tau jumlah tepat..nge.. dgr citenya batch TM 8.0 ni dalam 3++..fuh ramai jugak rupenye.. pas ni kena bersaing jugak la nak berOJT kat mane nampak gayanya ni..huhuhu..

Overall ok. tempat penginapan kitorang kat Ixora Apartment, bangunan paling tinggi kat area Bukit Beruang ni.. dapat la tengok sayup2 kota Melaka dari jauh..level 17 lagi tu..huhuhu.. tak sampai seminggu duk sini, da kamceng dengan budak umah even kelas lain.. ape budak2 gen Z ni memang camni ke.. huhu..



 View dari tingkat 17








MMU ade kolam renang kott..ape lagi..tak beragak budak2 ni splash2 dlm ayaq..



btw aku rasa aku antara orang tua kat sini.. orang len umur 24-26.. sekali aku??..kekeke.. so aku melawak la bgtau umur aku 23 ..nge..


Kelas pun cam da kembali ke zaman matrik.. full time..9.00 pagi sampai 1.00 ptg, rehat sejam sambung lagi kul 2.00 ptg sampai 5ptg.. tu belom extra kelas sebat nak kejar first intake punya module.



Belom paper da kena pre test T.T

memang TM buat style office hour sebab diorang bagi kitorang elaun based on office hour..

So..dengan itu.. marilah sama2 kita defragmentkan space2 dalam selebrum kita agar segala ilmu2 soft skill terserap elok dalam otak untuk kegunaan masa mendatang nanti..kekekeke..


Bentang module..kemain wat u..


bincang2..


Nota kaki:

1) Sampai Melaka benda first dicari adalah KEdai Eco RM2 untuk beli barang2 rumah.. rumah kitorang penyapu pun tak dak T.T

 2) Kelas tak sampai seminggu homework menggunung da.. T.T




link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...