marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, August 12, 2016

Food Review: Buka puasa di Restoran Warisan, NU Sentral


.: Assalamualaikum:.

camat ari raye.
A ah, TM HQ memang dekat je ngan KL Sentral/NU Sentral. 3 Station dari Kerinchi Station sampailah ke KL Sentral. Dari KL Sentral menapaklah anda ke dalam NU Sentral. Hidup menjadi mudah apabila LRT ada.

So, sebab tu la destinasi makan-makan aku kebanyakannya kat NU Sentral.. hahaha.

Last day buka puasa kat KL, bebudak SL1M kat office aku ajak jom pakat berbukak posa kat luar ramai-ramai. Kat department aku ade 5 ketui budak SL1M termasuk aku. Well, semua bujang maka plan bermula. Semua sepakat untuk berbuka kat Restaurant Warisan makan nasi Kukus.

Jam berdetak kul 4.30 ptg cepat je semua gerak. Tapi sebelum tu tunggu solat asar kot-kot ramai orang kat NU Sentral. Dalam kul 5.30 ptg jugak la sampai sane even 3 station je pun, kuikuikui.

Nasib baik buat reservation by call sebab time sampai tu pun dah full house da orang booking. Nampak betapa rakyat Malaysia ini adalah penyumbang terbesar kepada sektor pemakanan negara..nampak tak? (dah kenapa kena tanya camtu sekali).

So,orderlah kami makanan yang diidam-idamkan. Range makanan kat sini 7.90 dan keatas. Speciality dia adalah nasi kukus pelbagai jenis beras ada. 10 jenis kot jenis nasi kukus yang dia offer.

mee ketam
Nasi lemak kukus biasa bersama jeket ayam
Nasi kukus ayam
nasi lemak kukus ayam berempah
Orang lain pakat order nasi kukus, aku pulak rasa nak makan mee ketam. Fresh katanya kat menu tu dia kate.. pastu sebab aku duk teringat nasi kukus yang selalu aku makan kat bazar tu rege rm5.50, jadi aku pun rasa tak berbaloi nak makan..hahaha..

Lepas order sementara menunggu azan berkumandang menandakan masuklah waktu maghrib bagi kawasan KL dan sama waktu dengannya, kitorang pun pegilah bermain, berjalan dan pape jelah asalkan bahagia.kekeke.

Kat tgh mall dia deco cam dataran Putrajaya. sekali ade bulan ni.
ni lah anak bulannya.
Dah nak dekat waktu, kembalilah kami ke restoran tadi. Btw, Warisan ni terletak dekat LG Nu Sentral, ujung alam.

Makanan kat sini biasa-biasa je. Sis bagi 2 1/2 bintang daripada 5 bintang.

Sebab 2 1/2 bintang:

-keadaan kedai kemas, interior boleh tahan, meja kusi banyak. Ada tingkat atas lagi kalau rajin naik tangga.

check masuk waktu ke belum
interior kedai
Bahagian atas.
-tokey dia friendly, siap keluar tanya we ouls ade lagi tak makanan tak sampai.
-Sebab musim puasa, setiap set dapat free kurma + air sirap (dalam menu tak cakap, rugi je beli air)

air sirap free
Kalau gi Mamak akan order air eberet Fara.haha. dah berjangkit air ni kat aku dah,
-Makanan dia biasa-biasa je.
-Mee ketam dia frust gile, lauk tak der pun. mee dan kuah semata-mata.
-HARGA MAKANAN DAN MINUMAN agak mahal, sebab tak nampak mana yang special.  Cian kat Tira sebab dia igtkan keriuk-keriuk ayam dapat banyak (sebab stated dalam menu),so dia pilih nasi lemak biasa, sekali keriuk tu atau nama komersil dia jeket ayam rangup dapat 4 keping, tu pun macam daun bunga kertas kering tercarik lima.

sedih mengenangkan jeket ayam rangup je macam..ngee..
Kutuk-kutuk pun makan abes. Kekekeke
Lepas makan, gi solat magrib kat surau level 2, dalam Nu Sentral. Bapak ramaaaaaaai orang.

Lepas tu balik. Nak balik pulak lagila azab dia sebab tunggu bas yang tak kunjung tiba. last-last nek LRT turun kat Bangsar, amik bas sampai rumah.

Budak KL baru belajar
ok bai.

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...