marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Thursday, September 7, 2017

Cara Mudah Semak Statement HIRE PURCHASE Kereta secara Online

.:Assalamualaikum:.

Tak jawab dose, jawab sayang..hiks

Tadi masa duk menjelajah di laman sesawang , pastu check e-statement bank, terlintas la pulak yang camane nak check statement Areundaun Betsy ek yang aku duk bayar bebulan ek. Lama tak lama dah dekat setahun dah. Pulak tu aku pun risau gak in case jadi pape mane aku nak refer. Dalam banyak-banyak bank yang ade kat Malaysia, kite buat fund dengan Ambank sebab Ambank je yang sudi bagi loan..hahaha. Pastu pulak tak la pulak ade akaun saving kat situ. Tak biase la dengan proses-proses di Ambank ni.

Nak pegi ATM or psysical bank huh semata-mata nak dapatkan statement, tak tahulah bila la lagi memandangkan aku ni ibarat beluncas yang melekat kat daun nan hijau. Selagi tak de benda kacau, no point utk bergerak. Memang sattik kat situ jela.Lebih-lebih Betsy now tak de bersama-sama buat mase sekarang lagi lah malas aku nak ke sana ke mari. Titew rindu Betsy titeww..sob sob.

Jadi, disebabkan malasnya kaki merangkak, jadi otak haruslah pantas menyelesaikan hal yang terbukam dihati. Lantas, jari-jemari mula menari depan lappy mencari maklumat camane nak settle perkara ni.

Yeah, sekelip mata je Google berjaya menyusun info yang dicari. Thanks to this blog sebab tolong sharekan cara nak check statement HIRE PURCHASE kereta kat Ambank.

Tapi memandakan info yang Ayung ni dah outdated sikit sebab post ditulis tahun 2015, so untuk menyambung kesinambungan Ayung yang baik hati ni, kita updatekan cara camane nak check statement HIRE PURCHARE kereta secara online bagi yang buat pinjaman dengan Ambank. Anyway website Ambank dah berwajah baru dah rupanya.

So, all you need is LOVE. No, untuk case ini all you need is hanyalah INTERNET CONNECTION yang best. So, yang mana tak bayar steamyx tu, gi bayar cepat-cepat. Kalau ade U-mobile, pakai je hotspot U-Mobile ;P

Step by step here:

1. Access ke https://www.ambankonline.com.my/ >> Registration





2. Fill in semua maklumat yang berkaitan. Jangan lupa untuk tick security image dan  T&C >> Next


Yang ni jangan lupee..

3. Fill in all the details >> Next

4. Kat Menu Acc. Type to boleh scroll pastu cari HIRE PURCHASE, Masukkan no acc kereta anda >> Next
 








5. Tekan TAC dan dia akan hantar kepada registed phone no anda.


6. Masukkan TAC dari sms yang diterima >> NEXT

7. Registration anda berjaya so, website terus bawa anda ke Mainpage Ambank. So, put your username, pengesahan image dan password dan tadaaa..

8. Kat Homepage ni ada beberapa menu yang boleh diusha-ushakan. Since tujuan kita adalah untuk check statement keta, maka main la kat situ.


9. Perasankan ade 3 submenu yang ada. Tekan mana berkenan. Statement tu jangan lupa untuk download. Mudahla kita nak buat pape nanti.



10. Yang best lagi ada jugak info tentang keta kita


11. Dah puas ati, log out jelah..huhu

Oh ye. Dengan adanya Account online ni kita boleh jugak bayar sini terus, tak yah nak transfer dari account bank lain dah. Jadi jimat masa. Ni tak. Kita wat payment 1HB alih2 4 HB baru masuk. Risau kang kena panalty tak memasai.

donno doncare. Semua ok untuk Areudaun Betsy

Areumdaun Betsy yang meghelip lap lip lap
Ok. Tu jerr dari I. Nak share silakan. Nak copy masuk your blog 100% no way! :P

p/s: Aku ade masalah pasai no phone aku tak register dengan account ni. Ade dua cara nak register sama ada gi ATM machine or call. Aku buat call pasai malas tahap gaban. Even process dia slow skit tapi aku puji la dia punya customer service yang nama Aizat yang serve aku time tu. Nak marah pun tak jadi. Huhu. Ni baru customer service!


22 comments:

  1. hihi. sy jarang check ni.. kalau ada SMS smpi bgtau payment not succes je sy pi check. huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan ade online banking ni cepat dan jimat masa skit.bangun je tido bukak phone n check! senag sangat kan. :)

      Delete



    2. Saya selalu berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan peminjam yang meminjamkan uang tanpa membayar terlebih dahulu.

      Jika Anda mencari pinjaman, perusahaan ini adalah semua yang Anda butuhkan. setiap perusahaan yang meminta Anda untuk biaya pendaftaran lari dari mereka.

      saya menggunakan waktu ini untuk memperingatkan semua rekan saya INDONESIANS. yang telah terjadi di sekitar mencari pinjaman, Anda hanya harus berhati-hati. satu-satunya tempat dan perusahaan yang dapat menawarkan pinjaman Anda adalah SUZAN INVESTMENT COMPANY. Saya mendapat pinjaman saya dari mereka. Mereka adalah satu-satunya pemberi pinjaman yang sah di internet. Lainnya semua pembohong, saya menghabiskan hampir Rp35 juta di tangan pemberi pinjaman palsu.

      Pembayaran yang fleksibel,
      Suku bunga rendah,
      Layanan berkualitas,
      Komisi Tinggi jika Anda memperkenalkan pelanggan

      Hubungi perusahaan: (Suzaninvestment@gmail.com)

      Email pribadi saya: (Ammisha1213@gmail.com)

      Delete
  2. wah new info untuk saya. lebih mudah hehe

    ReplyDelete
  3. Sis dari mana? Salam perkenalan. https://beehaazman19.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sis..saya dari kota bharu je. awk dari mane? salam perkenalan jugak.. :)

      Delete
  4. Setiap kali nak tekan TAC, keluar error 008202-IC No. not registered. Apa masalahnya, ada step yang tertinggal ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..da try byk kali...kol ambank xde plak yg angkat...adoiii

      Delete
    2. sama.. boleh tahu dah berjaya tak buat register tu? camne cara nya?

      Delete
    3. Sama la....ingt nk,x boleh sbb x bayar 2 bulan...

      Delete
    4. Please call 03-2178-8888, to request activate your mobile number. Once activated, you start the registration. :)

      Delete
    5. Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, kereta
      pinjaman, pinjaman pelajar, pinjaman penyatuan hutang, pinjaman tidak bercagar, usaha
      modal, dsb .. Atau adakah anda menolak pinjaman oleh bank atau kewangan
      institusi untuk satu atau lebih sebab. Anda berada di tempat yang betul untuk
      penyelesaian pinjaman anda! Saya seorang pemberi pinjaman swasta, saya memberi pinjaman kepada
      syarikat dan individu pada kadar faedah rendah dan berpatutan
      2%. Faedah. Sila hubungi kami melalui e-mel
      greatfuturefinancialservices@gmail.com

      Delete
  5. Salam, terima kasih untuk info yang sangat berguna ini. Berjaya dah register tadi setelah call customer service untuk activatekan no. hp.

    ReplyDelete
  6. keluar error i/c no xberdaftar..apa maknanya ya?

    ReplyDelete
  7. Mana nak dapat jo akaun kereta tu??

    ReplyDelete
  8. Halo,
    Adakah anda memerlukan bantuan kewangan? Adakah anda dalam sebarang krisis kewangan atau adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan dana untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang baik? Adakah anda mempunyai projek yang belum selesai di hujung jari anda disebabkan pembiayaan yang tidak mencukupi? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan anda sukar untuk mendapatkan perkhidmatan modal dari bank tempatan dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan wang untuk melabur dalam bidang pengkhususan tertentu. Berikut adalah peluang untuk mendapatkan pinjaman anda hari ini untuk menyelesaikan semua masalah kewangan anda
    Hubungi kami sekarang melalui e-mel di (creditlandloans@gmail.com).

    Dapatkan kelulusan pinjaman perniagaan atau peribadi hari ini dan dapatkan dana dalam minggu permohonan yang sama dalam masa 48 jam. Pinjaman ini boleh diluluskan tanpa mengira kredit anda dan terdapat banyak pelanggan gembira untuk menyokong tuntutan ini. Tetapi anda bukan sahaja akan mendapatkan pinjaman peribadi yang anda perlukan; anda akan mendapatnya dengan kadar faedah 2% murah. Inilah janji kami: kami menjamin 100% pinjaman dengan faedah cagaran percuma.

    Kami berusaha untuk meninggalkan kesan yang berpanjangan positif di luar jangkaan pelanggan kami dalam semua yang mereka lakukan. Matlamat kami adalah untuk merawat anda dengan maruah dan rasa hormat sambil menawarkan perkhidmatan berkualiti terbaik tepat pada masanya. Tiada nombor keselamatan sosial diperlukan dan Kredit 100% dijamin. Sapukan dengan segera melalui e-mel kami sekarang di (creditlandloans@gmail.com).

    ReplyDelete
  9. Halo,
    Adakah anda sedang mencari pinjaman asli? adakah anda dalam hutang dan memerlukan wang untuk membayar bil anda, adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk memulakan perniagaan baru atau meningkatkan perniagaan anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk membeli kereta atau rumah? Adakah anda mempunyai projek yang belum selesai di hujung jari anda disebabkan oleh pembiayaan yang tidak mencukupi? Adakah anda mempunyai skor kredit yang rendah dan anda mendapati sukar untuk mendapatkan perkhidmatan modal daripada bank tempatan dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman pelaburan untuk melabur di kawasan tertentu pengkhususan, anda berada di tempat yang betul untuk penyelesaian pinjaman anda di sini! CREDIT LAND menawarkan pelbagai jenis pinjaman kepada syarikat dan individu pada kadar faedah 2% yang rendah dan berpatutan. Modal dan proses pinjaman kami adalah selamat, tulen dan 100% dijamin dan terjamin. Berminat sila hubungi kami melalui e-mel; (creditlandloans@gmail.com)

    E-mel: creditlandloans@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Halo, nama saya Sulis Susanti dari Indonesia, saya ingin mencari pinjaman sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih yang asli di perusahaan pinjaman palsu.
    Beberapa bulan yang lalu saya tegang finusahaan pinjaman online, karena saya perlu sebuah perusahaan pinjaman yang jujur.

    Aku hampa jaminan dari 750 juta rupiah dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau stres pada tingkat bunga rendah dari 2%. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa jumlah pinjaman yang saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, karena saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa stres.

    Saya ingin Anda yakin dan percaya diri bahwa ini adalah asli karena saya memiliki semua bukti pengolahan pinjaman ini termasuk kartu id, dokumen perjanjian pinjaman dan semua kertas kerja. Saya percaya Ibu Joy Wilson sepenuh hati karena dia telah benar-benar membantu dalam hidup saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman apapun, silahkan hubungi perusahaan melalui email: (joywilsonloanfirm@gmail.com)
    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (sulissusanti971@gmail.com) jika Anda merasa sulit atau ingin prosedur untuk memperoleh pinjaman

    ReplyDelete
  11. Dengan kegembiraan dan kebahagiaan yang besar, saya senang berbagi perbuatan baik 24HOURS FINANCE kepada keluarga saya dan stabilitas keuangan saya.
    Untuk beberapa waktu saya telah mencari pemberi pinjaman pinjaman swasta dan dalam proses mencari pinjaman pribadi, saya jatuh ke tangan pemberi pinjaman pinjaman palsu yang meminta uang dari saya yang saya bayar tetapi saya tidak mendapatkan pinjaman dari mereka. Saya juga menempatkan diri saya dalam hutang besar yang tidak saya tahu cara membayarnya.
               Jadi, saya mengeluh kepada polisi dan mereka bertanya kepada saya apakah pemberi pinjaman pinjaman pribadi yang saya hubungi memiliki situs web tempat mereka dapat memperoleh informasi, saya mengatakan tidak karena pemberi pinjaman yang saya hubungi tidak memiliki situs web perusahaan. saat itulah saya tahu bahwa sayalah yang kehilangan uang saya karena seharusnya tidak menghubungi perusahaan pinjaman tanpa situs web yang dapat dikunjungi karena itu adalah tanda perusahaan pinjaman palsu.
                 Jadi, suatu hari, saya membaca berita di situs blog, saya melihat komentar oleh Ny. Sarah Ward dan dia berkata bahwa perusahaan pinjaman mereka memberikan pinjaman dan dia juga menulis situs web perusahaan mereka yaitu: www.24hoursfinance.org dan email perusahaan mereka: 24hoursfinance.org@gmail.com
    Ini adalah kontak Whatsapp mereka: +1 (929) 251-1654
              Saya memutuskan untuk memeriksa situs web perusahaan, saya menemukan bahwa saya benar-benar melihat perusahaan pinjaman yang dapat diandalkan. jadi saya mengajukan pinjaman 300 juta dari mereka. Saya diminta untuk menyerahkan semua alat identifikasi saya dan setelah verifikasi informasi saya, saya diberi tahu bahwa permohonan pinjaman saya telah dikabulkan, pinjaman saya dipindahkan ke rekening bank saya. Saya berjanji pada diri sendiri bahwa saya akan melakukan yang terbaik untuk membagikan kisah saya sehingga orang lain dapat diselamatkan dari tangan pemberi pinjaman palsu.
    Anda dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut di email saya: rifkyseptiaji90@gmail.com
        Semoga Allah menyelamatkan kita semua dari apa yang tidak benar.

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...