marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, August 5, 2018

HAPPY BIRTHDAY TO ME !

.: Assalamualaikum :.

Tak jawab dosa jawab tanda sayang..hikhik


me sepanjang zaman (paling bulat masa duk matrk makan 6 kali sehari. Matrik mara what do u expect?)

btw hmm.. selepas berabad baru ade posting baru. ok just blame me. tak de alasan nak bagi dah lantaran kealpaan diriku yang kerdil dan hina.
huhuhu.


btw. Mat Ri Ye.

haha. tu yang budak zmn milinium ucap Selamat Hari Raya k. So aku koya-koya dak generasi Z haruslah ber mat-ri-ye gak. ikut peredaran zaman katnye.(act draf ni da tulis lama da 2 bulan perap baru post )

Koya-koya jadi da-dak urban nih tak sedar beta dah officially masuk 3 series last 2 days. keh hek hek. Welcome Nikki Ada Abdullah to thirty years olds where real life is begin. ye ke?? kekeke

Untuk yang ke 30 tahun ni, aku fokus untuk love myself giteew. baru aku sedar selama ni aku always tend to ignore my birthday celebration. aku kalau boleh tak suka terima wishes dari orang or remind myself today is my birthday. Tapi tidak untuk kali ke 30 ni. akan ku buat ku rasa ada memori untuk aku ingat di kemudian hari. For this year ape ak buat bla bla bla.. and of course must put in the blog so I can continue remember that feeling.. gittew.

So, the day before my birthday was so special. Even without proper planning, we managed to send us to LA Hot Spring, Some where at Jertih. Ada cerita spontaneous for that day actually.

Start the day with my che,ayah, Tikah , abe E & abe yom & family go to hantar Diha kat UIA Kuantan for Matriculation. Yezza that Diha my first anak buah already go abroad to pursue her study. Cepat masa berlalu Diha pun da besar panjang.

da besaq anak buah ak.
So, tinggal sekerat je la yang stay kat umah, baru ready nak smabng tido (hiks) teringat kak chik ade bgtau nak gi Taman Tengku Anas, start from today she n family wanna change the life style to healthy life style.. gittew..

So, ouls pun pegi la Taman Tengku Anis for support kak chik n da gang. Bermula kat situ lah start aktiviti spontaneous. Dari Taman Tengku Anis ke Kopitiam  Kita yang famous amous dengan roti titab. Makan kat situ ok la. Roti titab dia sedap.

Otw balik rumah, hajat nak gi Butik Siti Nor nak amik shawl sepupu kawen, tp sesat pulak kekekeke. duk tengah mencari jalan menuju kebenaran, tetiba kak chik call katanya cepat balik jom bersiap nak gi LA Hot Spring. Alamak!

Ingat LA Hot Spring tu belakang rumah ke hape?? LA Hot Spring tu kat JERTIH, TERENGGANU kot! berdesup uturn balik rumah dengan semangat berkobar-kobar kemas baju bawak ape yang patut. Ha helok la sangat sebab diorang memang tak mandi pagi lagi. Aku sorang je rajin mandi pagi tadi. tak caya try cium bau. bau je tau..kekekke

So, tak sampai setengah jam bersiap, maka xpdc di teruskan. Vrommm dengan keta bro kitee..

ktorang smpai kat Jertih before solat Jumaat so sempat lagi beli bekal kat kepsi dengan megi kat 7e. Bersauna kejap dalam Isuzu abe Din sebab menikmati megi time dia tgh drive.Kekekeke. Abe Din n Kimi bersolat jumaat dekat masjid kampung La. Dah nak dekat da dgn LA hot spring dah ni. Yeah.. Selepas orang solat jumaat giliran gegurls pulak solat zhr + asar (jamak qasar) dan lepas tu menuju lah ouls ke tempat yang dituju sambil menikmati pemandangan kampung La yang indah sayup mata memandang hijau bumi Tuhan.

Sepanjang aku berjalan di Tganu ni, aku rasa terengganu negeri adalah negeri yang bersih. Sebabnya waktu kat La Hot Spring tu langsung tak de pampers baby yang tersorok celah pokok or what so ever plastik yang bergelimpangan or lidi-lidi yang bertaburan. There is no istilah campak sampah merata-rata.even daun kering berguguran pun tak tau bila masa diorang sapu. tak de ok.

Aku perati je family yang datang, semua (boleh dikatakan) bwk plastik sampah sendiri. Makanan + minuman tersusun rapi atas tikar or meja (macam pasar malam). aku respect betullah cara orang terengganu datang berpicnic! even tong sampah yang ade pun tak ade sampah pun berlonggok. Hmm..maybe diorang buat balik sampah tu kot. Hebat!

Settle berendam kaki dalam kolam air panas lbh kurang dalam sejam berada di situ, kitorang amik keputusan nak peti LATA KOLAM sebab alang-alang da datang ni nak berendam la oii. tak rok kalu seadar selam kaki jer kuikuikui. nak berendam dalam hot spring tak la kang tak pasal2 jadi steambot haahhaa.

fanassss air nyaa..
Nasib baik la Lata Kolam tu tak jauh mana dari LA hot spring. So, excited lah ouls untuk berendam kat sana. Pergh.. Lata Kolam is so marvelous! serious aah best sebab sungai dia panjang menyusuri hutan lepas tu batuan kat sungai tu memang semula jadi membentuk sungai jadi macam kolam. tak paham kan. kalau korang sampai sini paham la ape yang aku nak ckp.

depan tu banya lagi port yang luas terbentang tau!
Part yang best adalah kita tak berebut dengan family orang lain utk main air. memang play until drop dengan air yang sejuk, laju dan agak dalam. memang best la untu berendam. Privacy tu satu hal jugak. time ni la kalau korang nak jadi pandalela pun nak kuak lentang ke kupu-kupu ke serlahkan bakat anda..hahahaha. Sebab aku adik beradik kecuali abe din yang lain memang hancusss berenang.

Nama je anak pantai tapi nak terapung badan pun failed..hahahaha. kitorang main kat birai air je sebenarnya. tapi disebabkan area kitorang main tu disediakan tali so, kalau gerak kat area dalam sikti pun still selamat sebab berpaut pada tali. haahha.. acah nampak terer menyelam padahal kaki pegang tali..hahhahaaha.

best..best best!
Memang main till drop. lapa naik darat makan saki baki kepsi macam pelarian kebuluran. hahahha.

Tempat elok. Kat sini ade jugak rumah telaga yang viral tu..ade la dlm 3 biji. sape la yang berani menyewa kat situ tak tau la..haha.. ade gak disedikan ATV. pastu toilet dia elok jugak. Banyak.

kitorang kat situ sampai petang. Lepas siap main. ayuh kita pulang anak-anak.Waktu balik kak chik sempat beli petai. Hantu petai jugak rupenya. hahahah.


wajah bosku yang buat planning last minute
Okey.. tu cite sari sebelum genap usia 3 series tahun. Di hari waktu umur 30 tahun. halamak. I is lupa ape aku buat ari tu.adeh.


Tapi thing yang aku igt buat pizza since I eat pizza more than cake. Eat depan tv with my adik2 +abe lie since others x dak. simple je. Pastu pau anak buat suruh beli keychain kiut smpena besday cheekyda dia. aahahahhaha.

simple x simple pizza tu kalau salah buat nasib laaa..


bangga dengan hasil pau..hahahaha


2 comments:

  1. happy birthday. selamat kembali berblog. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 127

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..tq awak. orait.. i'll follow u back :)

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...