marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, August 27, 2012

BB PhotoShoot

.: Bismillahirahmanirahim:.

BB <--- bajet glamorous group kunun..huhu..
nge3..bile agi nak bajet selebriti kan..time2 camni la kot..
kui3.. photoshoot pulak..
photoshoot la sangat..~
padahal last minute je pun..tu pun selepas Tikah paksa abe E tuk tangkap gmbr kitorang..
masa tu..15 minit sebelum abe E nak gi ngantor abe Une, Bang Bil ngan abe Miey kat stesen bas tuk balik ke tempat masing2..hoho..
berdesup kot kitorang yang pompuan pegi salin baju raya lepas abe E bg green signal..huhuhu..ye la..takkan la nak photoshoot raye..tp pakai baju tidur..x de maknenye...haha..

Photoshoot ni ade 2 session sebenarnya..satu session kat ruang tamu umah kitorang yang last minute tu..satu agi kat umah ayah su..haaa..klu yang kat umah ayah su tu pun on da spot sebenarnya..suke2 ati je..ckp datang nak beraya..pasal kitorang terlajak awal datang umah ayah su..so..sesi gambar bergambar la jawabnya sementara maksu and anak2 beliau duk sibuk2 prepare laksa penang..huhu..
da la ade cite x brapa matang sket sebelum kitorang decide gi umah terbuka ayah su tu..nak tauuu ke??..hehe..
ni nak story morey ni..

gini cite nye..
ari tu raye yang ke 5 kot rasenye..ari tu ari jumaat (ari tu gak lps kemas umah- dak2 laki kena kerahan tenaga dek ayah suh tebang pokok kat blakang umah..huhu..)..lepas jumaat, kitorang sekeluarga (termasuk adik beradik- ipar- anak buah) ade invitation ke rumah Dr Izani sempena anak dia kawen..family kitorang mmg close la dgn Dr Izani & Isteri.. so kitorang dr abang sulung sampai adik bongsu (ade la dalam 5 buah keta kitorang je) pegi serbu kat umah Dr Izani tu serentak..huhu..*bayangkan* kekeke..

Abe E ade ckp..lps pg umah Dr Izani kitorang akan berfotoshoot kat Taman Tengku Anis dgn baju raya itu.. YEAAAH!

kire cam outdoor photoshoot gitu...so..ape lagi kitorang..memang ALMS pakai sedondon la baju raya yang same..huhu..memang tu la planning kitorang nak tgkap gambar raye..ye la..dr ari ape lagi nak tangkap gambar..ckp nak gi kat pantai la..tu la ni la..last2 hampeh..semua x jadi..so ingt kali ni jadi la..
canteeeekk punya planning..siap da dpt keta Rush ngan mummy lagi..last2..planning hanya planning sahaja..;(

 Abe Yom mengamuk-in-silent-mode lps balik umah Dr Izani tu pasal anak2 dia berterabur x tau duk dalam keta sape.. (sumer ade 6. Diha yang sulung ade dalam Rush. Madhi=MIA)... den Then)..disbbkan itu..abe E mengubah mode happy nak gi ber-photoshoot di taman tengku Anis berubah menjadi mode abe Yom...dan lps tu....ubah haluan balik ke rumahhhhhhh~~~.....

HAMPEH!!!!! ROSAKKK ANA PUNYA PROGRAMMMMM~ 

hampeh kan..
tapi yang lawaknye..ade ke patut..sbb Madhi x dikenalpasti lokasinya.. Une pun call la Faez sbb dia ternampak gambar Faez dalam kamera..tp yang tak tahannya..dia call..x bgtau pun nak tanya Madhi ade x kat umah Dr Izani tp gitau..sbb ternampak gambar Faez dalam kamera..lawak2..kitorang dalam kereta duk thn gelak pastu masing2 wat muka trolllololo...ade ke patut??. lawaknye lagi..sampai je kat umah..sume dah ready nak turun..tetiba Une cakap dia nak gi beli tiket bas.. ape daaa..tadi2 dlm perjalanan balik..x de plak dia ckp nak gi singgah membeli..=="..aku pun heran la ngan abangku ini.. wayer bumi dlm otak dia terbelit kot.. pasal kitorang x puas ati lagi ngan abe e yang tetiba cancelkan program tadi..so..kitorang pun berdegil..nak mengikut gak..hoho..
dann...lps pegi beli tiket bas tu (padahal x beli pun psl tiket da habis)..kitorang pun sampai la kat umah ayah suuu..dan cerita photoshoot kat umah ayah su pun bermula...HAHAHA~..
 (cite punya la panjangkan~.. jom enjoy gambar kitorang plak..lalala~)

di rumah ayah su..tepi ku ini amin (adik sepupu)..and abang yang ke 11..ini di rumah ayah su..hehe

berlawan tangkap gambar..yang penting I bleh masuk..hehehe

bajet photographer terhebat..nge3
adehh..ape kena ngan abangku ini.. kiut katenye.. ==''

"mari abe e nok wat style ore gelenya pulok" kata beliau..dah macam ape..~

ala2 kiut gituuuuu...


beliau lah yang MIA itu..MIA is missing in action..rupanya2 memang tertinggal kat umah Dr Izani..tgh makan nasik (ntah la kali ke berapa) semasa sedang dijumpai..hoho..sebab beliau la program x jadi..huhu..naseb bek x jadi pape..

lihat tudung kuuuu...memang x jadi la..5 main sauk je..

hehe..suka pic ni..meriah gituuuu...

selamat hari raya katanyaa...:DDD

kehabisan gaya..masa ni x abes2 kena panggil tuan muda munir itu..ye la..kang kena tinggal dek bas baru tau..

pantang...pantang jumpa cermin...pastu mula la kuarkan kamera..hoho

lagi bersama cermin..

Une cam kodok x cukup kembang..abe E koya manja.. *bluekkk* Vomit

senang langsung 4 serentak..mau nye x tua aku time tu nak tunggu mc mah abess belajar..

hebat la kununnya..kan...

abe yie..mula2 wat dono je dgn trek n T..tp lepas tgk kitorang ready nak bergambar..cpt je dia masuk bilik sarung jubah..haha..mujur gak..baru cukup korum kan...

konon sume ayu la kannn...

manis senyuman selepas menerima hakikat..klu x raya ni maybe aku da selamat beraya kat planet marikh..huhu..

sape paling kiuuuutttt...haha

rombongan makcik kiah ke rumah ayah su..hoho..last2 kitorang konker ruang tamu..kui3..
 

*Itu saja..huhu*

Tima kasih kepada:
Kamera tercanggih abe Yom
Juru gambar tak terlatih
Lokasi gambar
Model yang spoting
:)))))))

 penuh tulisan dan gambar..hoho

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...