marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, October 3, 2012

Job offer

.: Bismillahirahmanirahim :.

Alhamdulillah... syukur padaMU ALLAH atas limpahan nikmat dan kasih sayang pada hambaMu yang kerdil ini....

Guess wat??!..
aku dapat job offer yang x disangka2 aku dpt..
instead of being CU (content Uploader), I become a CP (content Personnel)
*smile*
yang pasti CP ni up skit dr CU..klu 3 bln lps aku work just only as CU..tp x sngka.. dpt tawaran jadi CP plak..
yeeppp... kompem korang pun x tau ape jenis job ni kan..huhu..
yela..klu dulu..mase study..nampak je course information technology, software, ICT apemenda yang seiras2 ngan komputer..mesti dlm kepala pls ni ak jadi programmer, software engineer, developer, technician, graphic designer.. dan seangkatn dgnnya.. yang mmg takkan tau la wujudnya position lain kan..huhu..
besa la..bleh ckp company SKALI SDN BHD ni company yang besar gak la klu kat malaysia ni.. so..patut la..nama pekerjaan yang x rasa wujud pun akn wujud kan..

hmm..sbnrnya mase exit interbiu tu.. Cik Airini ngan Puan Nora ade tnya sal berminat x kat position as CP ni.. mase tu ak ragu2 gak..tmbh2 lagi kitorang kna fight ngan several dak2 CU yang same kes (end contract) ngan ak ni..kekosongan time tu ade 3 je.. 2 kat klang valley.. 1 kat labuan.. ak compem2 la mls da nak gi labuan.. 3 tahun duk kat sabah rasanya dah ckp kot..mmg la rindu nak main2 kat sane lagi..tp tuk stay..hmm..camm.. x nak laa..huhu.. so..aku dgn yakinnya ari tu tolak dgn baek tawaran tu.. yang position as CU pun mase tu ragu2 gak nak trima sal kna blik HQ.. tp diorg suh ak pikei baek2 dulu sblum wat keputusan nak tolak..huhu..

lps interbiu sume dak2 ni.. dak2 yang apply position CP kena wat proposal presentation dpn interviewers.. sume dak2 yang dtg tuk exit interbiu pun kna ade skali sal nak penuhkan ruang kosong kat bilik meeting tu..huhu.. so kitorang bertindak sbgai client la kan.. kena komen2, suggest2 proposal diorg ni.. ade la dlm 5, 6 org yang present.. dan ak plak..sbb nak elak boring + tertido tak tntu pasal..ak pun byk gak la komen, puji presentation diorg..dah nak suh jadi client kan..so..jd la btol2..kui3.. klu x..da selamat da kot landing kepala ats meja meeting tu..satu agi sal.. bnda yg diorg present tu something familiar ngan aku.. about designing, about AI site tu..dll.. so..mmg syiok oh join sekaki..kui3..*padahal psl dia x present so sdp2 ati la kan komen2 org punya..huhu*

lps abes meeting.. cik Airini ckp nnti pape hal sal position tu dia akn gitau kat email.. ak pun redha je la jd CU kat HQ... kena pikei la mane nak tinggal pasni sal umah sewa yang ak duk dulu2 dah pnuh..sob3.. pasni x leh dah la bermanja ngan kak nisah..sob3..semua khazanah ak kat hometown kna angkut bwk dtg kl *huhu..x de la sume bajet bwk lori skrg*..naseb ak bek sal ade umah yang bilik dia kosong tuk disewa area dekat2 ngan office.. wpun mahal skit sewa dia berbnding umah sewa lama..tp at least yang ni ade katil, almari dll... plus ade nani aka dak spiker batch aku dan plus lagi..oghe kelate..lalala..~  at least bleh la jd pengubat rindu..huhu.. tp don't worri kak nisah.. kamu sntiasa di hatikuuuuu...huhu.

hm..ari isnin mase duk kat umah kat kg.. *sebenarnya masuk opis ari isnin 1 hb..tp ak postpone mintak masuk next week sal ak nak kemas2 brg2 dan settle keja2 yang x settle lagi kat sini*.. cik airini skype ak tnya berminat ke x lg offer as CP tu..err..akuuu... hmm.. ade pikei gak sal tu lps abes presentation ari tu.. memandangkan bnda2 yang diorg present ari tu something yang ak tau..cam nyesal x grab je peluang present ari tu.. :( 
ak gtau la dia yg ak x ykin la jadi CP.. tp dia gtau ak yang ak ade talent tuk jd CP sal mase present ari tu ak tau nampaknya selok belok kerja CP tu..usihh..rupa2nya ak nyampuk2 tu bkn nyampuk sampah.. ak sengih je dpn skrin laptop mase tu..hehehe ;)



so..ak pikei2..hmm..mungkin ni peluang ke 2 tuk ak lagi maju ke hadapan..so..ak pun cam yakin je ak bleh jd CP..so..ape lagi.. ak pun setuju la..asl jgn letak ak kat labuan sudaaaa...hew3.. ku tiada sapa2 suda sana..

hmm.. mungkin rezeki ku kat kl sane.. who knows kan.. Ya Allah..tima kasih Allah atas rezeki ni..di zmn ekonomi x menentu ni..kau berikan ak peluang utk berdikari mencari sumber pndapatan sndiri seusainya ak tamat pengajian.. sgt2 bersyukur...:D




No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...