marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, February 9, 2016

KORAIL TOURIST TRAIN TICKET



.: Assalamualaikum:.


BONUS...

KITORANG DAPAT FREE  TIKET KORAIL TOURIST TRAIN kat NU CENTRAL masa gi kat KTX infomation Centre... kemain lagi feeling excited tu.. worth RM 2++ katanya..huhuhu.. ramai orang tak tau pasal tiket ni tau..




Kalau tahun ni korang nak ke Korea, memang patut untuk dapatkan tiket ni tau.. jimat banyak.. tapi camane pun,tiket ni bukan untuk normal train macam dari Seoul ke Busan.. Tapi lebih kepada nak pegi area district yang tak pemes la kot.. untuk tiket ni korang pakai untuk 6 line train ( O, V, S, DMZ, G dan A Train)..

Berdasarkan pemahaman aku, tiket ni kalau biasa kena beli kat website dia, tapi yang ni dapat free.. cuma nanti bila dah sampai kat Korea, pegi la ke kaunter Korail Train ni dan dapatkan tiket yang ori. Diorang akan bagi tiket yang ori tu berdasarkan masa yang paling cepat la.. tapi jangan lupa untuk tunjukkan passsport juga.. lebih lanjut tekan sini k..


Ade syarat-syarat yang kena ikot la.. dan of course la rules n regulation dia tertakhluk kat notis kat tiket tu..

1. Tiket ni valid untuk foreigner (kita la)
2. tiket ni tiket 2 single rides untuk KORAIL Toursit Trains (( O, V, S, DMZ, G dan A Train)
3. expired tiket sampai 31 Disember 2016
4. Tak sah pada national holidays
5. Tak boleh issued atau pakai kalau rosak atau hilang.. babai je la..so simpan ketat-ketat tau..
6.Subjected to the rules and regulations of KORAIL, so nak tak nak kena hadam la maklumat kat site KORAIL ni.. (aku pun tak berape nak pass lagi untuk hadam, sebab maklumat tepat pasal tiket ni tak de..yang ade hanya maklumat pasal voucher je..so.. nak tak nak, kena test n error la nnti time nak pakai tiket ni...kekekkeke)
7. Tempat duduk limited la kalau peak seasons, tapi standing seat boleh je kalau korang sanggup..ngee.. so..tipsnya better pilih tarikh orang korea keja..bukan time diorang balik kampung.. ala..macam Malaysia la.. asal cuti perayaan je.. semua pulun balik kg..kena ingat tempat yang nak tuju ni area pedalaman..maybe cam KL- Laloh, KL-Parit, KL-Bota la kot..kekekkeke..


Click sini kalau nak gi site dia..


Tapi sebenarnya aku still confius lagi pasal tiket ni.. huhu.. tapi pape pown.. so..kalau korang rasa information aku tu tak berape nak tepat.. mohon talian hayat ye.. puas google da pasal tiket ni sebenarnya.. even tanya receptionist ritu pun macam dia pun tak jelas pasal tiket ni.. nak email tanya kat Korail sdiri, x de pulak email.. nak call??.. mmg tak la..kekkeke..



No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...