marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, June 23, 2009

induksi PSM09/10


masa : 10.59 am
tempat:kg D blok B
suasana: semua org tengah rehatkan diri + curi masa sebelum aktiviti seterusnya~..

.: BISMILLAHIRAHMANIRAHIM :.

secerah mentari selembut bayu seceria pelangi seriang burung berkicauan

what day is today?? ermm..
today is my 21st years old..
thanks God for giving me a life once again..
~~~


peace !!!


sekarang ni diri ini berada di bumi Sabah negeri bawah bayu untuk menikmati training sebagai seorang Pembimbing Suai Mesra sesi 2009/2010 yang berkualiti sebagai persiapan ke arah Minggu Suai Mesra 09/10..
nak tau sapa tuan pengarah msm kali nih..
ye beliau..
exco kepimpinan dan latihan mpp-saudara azizul julirin
dan
timb pengarah adalah kanda mohd hasra ibrahim..

bleh tahan jugak ye program induksi psm nihh...
berlangsung selama 5 ari lebih kurang ..
start 19 jun 2009 samapi la 25 jun 2009..
ari ni merupakan ari yang ke 3 diri ini dsan rakan2 diasah dan di'toche'...
letih tu memang la..tapi bestttt !!!...
blakang parang kalau diasah lagi kan tajam..



antara aktiviti yang best berlangsung mcm ice breaking..
betul2 pecah ais tuuu ~...
aku merupakan ahli group yang ke 6 daripada 20 group...
bayang kan la berapa jumlah psm...ade hampir 400 org...
owh..
kat sini aku berpeluang berkenalan dengan kawan2 dari ums-KAL spt lan..hanis.. lim szu peng..
dari kampus induk plak aku berkenalan ngan tonny..ieqah..cyril..willy..siew ping..syntia dan biha..
mereka ni adalah members group 6 la...
dan fesi kitorang adalah abg muhammad nor- seorang exco mpp bahagian projek dan protokol..

dan dila..
dan abg sharul..
happening habess kitorang punya group !!!..

hadui..
seharian jugak la kitorang explore UMS nihhh...
dari kg cd ke bgnan PPIB..
pastu ke library..
pastu pegi kat tangga canselori...

berenti solat n makan kejap..
pastu sambung balik pmainan explorace..

jalan lagi pegi masjid..
pastu pg kat pintu masuk utama UMS..
pegi lagi DC..

huhu..penat...
peluh..keringat...klu ditadah..rasa boleh tu buat kolam ikan air masin...
pastu plak...
kat setiap check point yang kitorang pegi tuh..
ade2 saje fesi nih suh buat...
dan paling x tahannya..pakcik2 keselamatan pom join skaki buli kitorang !!...
fuhhh...ape bleh buat... BISA DIATUR !!..tu la moto kitorang...w/pun penat..buat jerr !!..
apa yang penting???..KERJASAMA !!!
sbnarnya ade motif disebalik jalan2 cari barang nihhh..

contohnya :: aku bleh tau sikit sebanyak pasal diri ahli group...

kitorang berborak-borak sambil jalan pegi ke check point...

tanya tu..tanya nihh... jadi penat pom berlalu pegi~...





"SATRIA ENAM !!
GO..GO..GO.. !
SATRIA ENAM !!
FIGHT..FIGHT..FIGHT !
SATRIA ENAM !!
YES..YES..YES..!
KITA BOLEH !
BISA DIATUR !!"

nila yell kitorang yang selalu kitorang laungkan dengan penuh perasaan..
sapa2 yang dengar mesti puji punya !!..

hmm..
pada ari yang seterusnya kami dikehendaki ke ODEC..
berjalan kaki..ade la lebih kurang satu jam kami berjalan..jauhhhh~
tapi kami steady jerrrk..
kitorang ke ODEC bukan sesaje je..
tapi ada tugas menanti..sambil irup udara pantai yang sepoi2 bahasa..
tugas kitorang adalah mencari mt2..me2 msm09/10 dan dapatkan tandatanagn mereka..
huiii..teruk betul kitorang dikerjakan...
kawad kaki..
teka nama orang..
main teka teki..
dan paling x tahan kena nyanyi lagu tema GEMURUH dengan awalan dia huruf T..
bayang dan cubala sdiri camana bunyi nya..

" tita tetemu tentak ditalbu
tastat tang tertimpan tematin tu tutu"
sampai abisssss !!

adoiii..
tapi paling menarik kat pengarah bahagian pendaftaran dan persembahan
camni..
dia kasi sehelai kertas saiz lebih kurang saiz exersice book tu suh kitorang buat lubang yang bleh muat semua ahli..
adoiii..camana tuhh???
tapi mujur la ader antara kitorang dah penah buat..
jadi..
bisa diatur ~...

dan
tiba pembahagian bahagian masing2..aku tertaklif sbg psm bahagian protokol dan sambutan pelajar..nama pendek dia PROSAM..
pengarahnya: mr YDP kg ku anugerah bestari - mohd fanshuri badaruddin dan beliaulah abang SISWA ! msm zaman aku dulu2 [aiseh..mcm la dah lama benar]
aii..pelex ugap sbnrnya..sbb seingat aku x de la plak aku isi dalam borang dulu bahagian ni..
compius ugap...tapi pape ppom..tugas tetap tugas..dan kena lah laksanakan dengan baik..
wpun...aku ade 0.1% ilmu protokol yang aku kutip masa MJM dlu..huhu~...


assigment yang kitorang kena buat sebelum kondak msm...huhu..huru hara kitorang kejap..teringat fan ader cakap " tanpa sebarang persoalan ,saya nak semua pegi tukar baju formal dalam masa 15 minit". waktu tu baru je dapat tau kitorang dapat bahagian ape2..

Lagi naik semangat apabila tuan pengarah msm cakap pemilihan kitorang nih adalah pilihan yang sudah ditapis berkali2..baut suka2 je nak pilih…insyaAllah..moga2 aku adalah pilihan yang tepat…amiin..

Dan ari nihhh..

Aku diberi kejutan oleh teman2 seteam yang aku x kan lupakan sampai bila2..

Tadi kitorang berjalan merentasi onak berliku untuk masuk ke hutan kat UMS nih…

untuk menawan puncak UMS…kononnya…

Terharu aku pabila diorang tiba2 wish happy bufday masa sampai kat puncak UMS tu…

Konon cakap nak buat yell la waktu tu..

thanks guys sebab ingt ari nih ulang tahun kelahiran ku…

dan mungkin ini antara adiah yang termahal yang akan aku kenang sampai bila2..

jarang2 orang je dapat ucapan camtu kat atas puncak UMS nihhh..

hehehheh…

dan yang best lagi..

aku adalah org yang ke 89 yang sampai kat puncak tu ikut bilangan yang kanda Hasra bilang tadi…

yes..yes..yess....


lagi kejutan…

masa dalam dewan kg cd aku sekali lagi terfemes

baru je sampai dewan ..pastu duduk relex dgn team members sambil minum air..

tetiba je abang yang pegang portfolio pengangkutan mengumumkan nama aku supaya naik pentas..

aikkk..aku ader buat pape yang salah ke??...

huahua…

heran + ajaib + berdebar + blur = entah la blalang…

no idea kjap kenapa aku kena panggil…

dah la soram2..

kan kena toche kat depan tu soram2..

mau x ye aku nangis kat situ…

berdebar la gakk..

tapi ..

jeng..jeng..jeng

benda lain la jadi..

abg tu buat announcement ari ni bufday aku kpd hadirin sekalian…

oooohhhh…

buat berdebar je tadi…

ade gak yang amik berat eee…

thanks buat semua psm ..fesi2..mt2

sebab sudi nyanyi lagu hepi bufday to u untuk saya..

terutama abg tadi tu

saya sangat hargai…

dah la pecah botol budu tadi..

hahhaha..

klaka ugap ek klu tetiba je kena cakap..

abis rosak tatabahasa..

ayyyoooOoo…


ni last perhimpunan pagi yang dikelolakan oleh pengetua AJ..
ramai betul cikgu2 baru sampai~
but better than pecah frame..kan~


p/s:
thax kpd semua orang yang antar msg wish me happy bufday...
and happy bufday untuk nila dan sHafiq
yang menyambut ulang tahun kelahiran semalam...

4 comments:

  1. amende psm 2 cik ada oi...huhu
    aktif nmpk di perantauan...slamat mengharungi cubaan sem bru..

    ReplyDelete
  2. to nik bahrum >>>>
    ye baiklah..saya x prasan tuh...
    nanti saya btlkan...
    saya sekarang amat sibuk..
    harap maklum

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...