marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Monday, July 9, 2012

Hari bizi sedunia..

.: Bismillahirahmanirahim:.

Bizi kot ari ni..
sejak dr awal (awal la sgt~) pagi sampai le skrg..
x berhenti2 lagi kot bekerja (cikgu physics saye ckp kerja maksud die same dgn daya x jarak)
maksudnya..
daya tu beban la kan..jarak tu..ukuran yang perlu kita amik tuk bergerak la kan..
so maksudnya..ari ni..kire x henti la saye bergerak2..wat tu wat ni (konunnya..cam le keja berat sgt~~~..)
haha..
tapi keje paling tragis ari ni adalah mencari2 sony experia mini x10 pro yang ghaib tetiba..
punya la lama mencari..sampai pikei..pasni x yah pakai phone dah la..
nak ckp ape2 pakai telepati...haha..tu klu frekuensi kite same ngan orang yg nak di hantar msg tu..
klu tak..4 tahun hantar msg tetap le pending..haruuuuuu~~~~..

haa..gini le lebey kurang rupa mere pyar karte muhabbat karega


cite dia gini..
lps je kemas dpur lps breakfast, tetiba kakak kesayangan ni ajak gi Tesco..
saye besa la kan..anak dara yang terlampau rajin duk umah..rase malas gile kot nak kuar..
tapi kakak kesayangan ni..duk asyik2 pakse gak..akhirnya mengalah jela..cian kat akakku tersayang itu..
haha..mase tu duk tgh men msg mase dia duk lemah longlai merayu kat diri ini..so..campak jela tepon tu atas katil lps siap send msg..kire nak gi siap2 la ni..

lps je siap, perasan..oh mana lalink kuuuuuuu...ilang kot~..siap bajet kak aku men aci sorok2 agi..tanye dia mane my pyar karte muhabbat karega..dia ckp x de mase nak amik..dia pun tolong duk bizi2 cri gak mase tu..tp mmg tak de la..bazir mase kat situ 1/2 jam duk cari my lalink itu...nyesal lak pasai gi silent mode kan beliau..huhu..dah le kecik....terbantut skjp nak gi Tesco..tp tetap gak pegi..haha..

2 jam lebih kurang gitu gi Tesco termasuk la shopping2 barang dapur.. makan2..window shopping..gi popular..igtanku terhadap sony experia tak pnh padam..asyik duk pikei mane aku ter missplace ni..huhu..haru kot..klu ade org anta msg..sorry la mmg x leh bls le..

balik je umah..misi pencarian ttp diteruskan lagi..kali ni lagak ak kalah kot CSI cari suspect..kekeke..siap abes barang2 ak selongkar..bawah katil brape lagi ak duk check..sampai dalam tong sampah..tmpat ak rase x logik pun still gak ak check..mane tau..tetibe ak buang tabiat campak xperia tu sesuka ati kan..pastu tetiba ak igt..mase kak ak masuk bilik ak tadi..anak buahku yang buas ade dtg sekali..aa..mesti beliau yang amik ni~~..last2 ak dah x larat dah nak cari..ak pun wat gile pegi tanya Nik Aulia Sufiya yang berumur setahun setengah tu yg of coz dia compem x akan phm pun betapa seriousnya ak sedang tanya beliau mane dia  letak tepon ituuuuu...~..ak give up!..

kakak aku plak dah bising suh tolong siangkan ikan dan ayam yang beli tadi..so..ak ngan ati yang longlainya pg la wat keja yang dia suh sambil2 mumbling mane teponku..mane tepon kuu..lame duk siangkan ikan kat sinki..tetiba dari ats ak dgr kakakku menjeriittttt dr atas " dah jumpaaa... HAHAHAHHAHA.." amboi sukernye ketawa.. dia turun ke dapur tunjuk dia dah jumpa my mere pyar karte muhabbat kat tangan dia..rupa2nya duk dalam almari baju kakak kepada Nik Aulia Sufiyya ini..mmg dia la yg tolong simpankan mase ak campak atas katil td..==" Aulia2..cian cik Da mu yang dah separuh nyawa mencari..hoho..basuh2 tgn check tepon tu..eleh..bknnye ade org antar msg pun..ade 4 msgs..dan 32 miss calls..dan compem2nya misscall tu ak yang buat mase misi mencari tepon tu..

 beliau yang saannnnngatttttttt buass~..

soo..tamat suda misi pencarian sony experia..naseb bek ak tak gi wat report polis..HAHAHA~..

lps tu..ak pun tetiba je jadi rajin tolong kakak aku kat dapur.. tolong dia wat makaroni bakar (heh!..bukan dah name tolong ni klu 99.9% mmg aku yang buat)..dia guide ak dr segi barg2 yang nak kena guna je...hoho..naseb bek sedappp..bleh thn gak air tgn aku neih! kui3

 haa..gini la rupa makaroni bakar ni..nanti lengkali saye letak resepi yee...pes time wat kot..kui3


Sbb ari ni gak Che, ayah, abe yom, kak long, che Chicha, Mariha n abang kesayangan ak yang mereng, abe E datang umah kak niey..terpakse la sekali lagi ak jd ciri2 surirumah tangga yang mithali..sediakan bhn2 wat tom yam..kakak aku cam biasa..jd tok mandur yang berjaya..haha.. 

aku dan memasak??... haha.. aku memang pandai sejak kecik agi kot..pandai masak..pandai masak secara teorinya jela..haha..practicalnya..ari ni baru ak tol2 msk by my own style..hihihi..~ naseb bek sedap..walaupun diorg x ckp..tp tgk seperiuk kuah tom yam abes tu kire sedap la tu kot...kekeke..


haa..gitu la citenye di suatu ari minggu yang biiiiiziiiiiii gillllee..haha..
maceh kerana sudi luangkan mase membace cite ini..
haha..~~~~



No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...