marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, July 28, 2012

seminggu ramadan:)

.:Bismillahirahmanirahim:.


yeah..i'm back ;)
sedar x sedar dah seminggu da kan kita berpuasa lillahihtaala..
sedar x sedar..dah seminggu kita melalui bulan Allah ni..
so..guys..camane hari puasa anda..?
gemuk.kuruih??
huhu..harap2 segala amalan kita sume ade ganjaran la kan di sisi Allah..
no point klu wat amal tapi got zero..kan..
so..jom kite sume pastikan kita x dpt zero..
seminggu ni..
klu saye la kan..
alhamdulillah..masih diberi peluang untuk sempurnakan rukun ketiga islam dgn jayanya..yeaaa..
tapi..ade la gak terskip sembhyang terawih..dek duk kemas2 dapur lps berbukak tu..pastu..omma..appa..oppa dah tak sempat menyempat nak tunggu trus je diorg vrooomm pegi masjid meninggalkan ALMS di dapurr sana...huhuhu...
tapi x slalu pun terskip..ari2 tertntu je..huhu..
penah gak solat terawih kat umah berimamkan imam muda Keyi (oppaku yang ke 8)..tu pun kena pujuk dulu spya jd imam kitorang kat umah..huhu..

klu dulu 3 tahun bersahur, berbukak puasa jauh di perantauan di negeri bwh bayu..
so skrg berpuasa kat umah sdiri  mmg rasa puas la kan..
x yah duk sibuk2 nak pikei nak berbukak ngan ape..
sahur ngan ape..huhu..
sume..omma yang pikei..
I and my sibling tukang prepare je..huhu..
teruk tol anak dara ini..kui3..
 hehe..
huhu..
keadaan sebenarnya x la seteruk yang di hyperbolakan..huhu..
jom enjoy gambar seminggu di ambang ramadan ini;)  

hoho..setelah memujuk dan memaksa our lovely oppa, abe Teh, maka kami ALMS menuju ke Balai Islam tuk bersua muka dgn MAS AZAM..hehe..bukan la..kitorang pegi ke Bicara Selebriti la..

malam last sebelum ramadan tiba..ramadan tiba* tiba2 nyanyi lagu Opick ye*..kitorang Orang Dale Pagar wat BBQ tuk merapatkan hubungan adik beradik sanak saudara..huhu..selumber je daging ayam ikan, mihun goreng, dan semua juadah licin...kekeke

huhu.. keja wajib setiap minggu, jadi buruh kasar tak bergaji..huhu

3 ramadan, ke tadarus Al- Quran di PUTIK tuk mengupas dgn lebih terperinci lagi surah Al-Muntahanah oleh ex senator, Pn Mumtaz..    
 " Sungguh pada mereka (nabi Ibrahim dan umatnya) terdapat suri- tauladan yang baik(uswatul hasanah) padamu"- Al-Muntahanah, ayat 6

ari first bukak posa..sume ngadap makanan tuk berbuka sambil ber wasap ngan adik beradik (umah asing)..huhu

menu sahur..

huhu..original version of nasi kerabu..aku still ingt lagi nasi kerabu versi sabah punya..huhu..x tau nak cite camane...huhuuhu

last but not least, joom jadikan Al-furqan as our best friend in these moment..paling tinggi kedudukannya melebihi kitab2 lain..huhu ;)

 

 nota kaki:
1. yeaa..poso still cukup

2. skrang dah juzuk 12 yea! (but my dearest adik lagi cepat, bleh2 kitorang fight sape paling cepat khatam, ari2 tnya sesama kitorang skrg dah juzuk brapa..skarang da juzuk brapa??..huhu..best gak gini..baru rasa live my ramadan)

3. jom gi shopping raye...hihihi ;DDDD

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...