marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, October 31, 2012

Raya Aidiladha 2012

.: Bismillahirahmanirahim:.

Hmm..
Bahang penat balik kampung masih terasa...ape taknya..
 12 jam duk dalam bas semalam..sangat..sangat..sangat..sangat seksa..
dgn jalan jemnya..dgn bisingnya.. bayangkan.. 
biasa Kota Bharu-Kuala Lumpur yang 8 jam tu dah kematu kite dibuatnya..
apatah lagi ni yang 12 jam...
tapi.. tu blum kira 14 perjalanan waktu waktu balik dr KL-KB..14 jam kott...
cam balik oversea jelajah benua asia ==".. 
naseb je balik naek kereta Pak Do (pak cik ku)  balik bersama2 ngan abe e.. qayyum..amie ngan sorang lagi kawan qayyum.. crowded kottt.. 
naseb baek amie dak kecik agi..x de la ak nak segan sangat duk dlm keta tu..

 tapi ape2 pun..alhamdulillah..selamat balik dan datang.. :)

raya yang sekejap!
tup2..dah kena keja.. ;(
x best!..
tapi ape bleh buat kan..
sampai kat stesen putra dalam kul 9 pagi..
nek lrt..sampai umah sewa..iron baru gi keja..mandi..terus masuk ofis..
kepala punya la rasa berpusing..
rasa cam duk dlm akuarium pun ade kot..sampai je kat opis ..
terus khusyuk wat kerja tanpa peduli kiri kanan belakang depan..
bertimbun la jawapnya pasal ari khamis sebelum raya ak cuti satu hari..

ari ni baru je rasa okey..bernafas seperti hari2 biasa..huhu..
sbb semalam tido punya la awal..pastu.. 
cam x nak bgn kan..klu x igt kena pg keja..maybe sampai tgh hari kot baru bgn..kui3..

Hmm.. masa ari raya tu.. semua adik beradik berkumpul kat umah..punya la meriah (rumah I time bile x meriah..kompem meriah punya..kekeke)..
lembu tumbang 2 ekor..alhamdulillah..
umah kitorang wat makan2 masa raya ke 2..
klu raya pertama..
rasanya memang teruk la condition ak..
bayangkan..kul 3 pagi raya sampai umah..kul 6 pagi da bgn..tolong2 sedia apa yang patut..
ptg tu ak pun selamat je ZzZzZZzzz.. 
ganti 14 jam ak yang terbazir kat atas jalan...
huhuhuhuhuhu..

Raya ke-3, kawan seperjuangan masa zaman duk maahad, 'geng kacip' ak selamat melangsungkan majlis perkahwinan..
huhu..sapa sangka alin da selamat diijab kabulkan dgn pasangannya.. barakallahulakumawabarahalaikumawajama a bainakumafi khair..
 klu igt balik cite zaman2 skolah dulu.. memang cam x pecaya..alin da jadi bini orang..
kui3..syabbas bette..syabbas!..

*turnakntahkapanmasanya..rilexdaheroeinxgaduh*

Hmm.. gitu je la cite serba ringkas..cam da tak tau nak tulis ape da ni.. 
maka..macam biasa..tanpa kehadiran gambar2 indah..
maka tak lengkaplah blog kite ye puan-puan-dan-tuan-tuan..
maka..jom layan gambar.. :DDDD


muka ghedho dan pasrah keta stuck tgh2 jalan on da way balik kota bharu..klu x silap ni area Becham(?)(eh..cam nama somewhere kat perak lak)..hentah la..on da way nak gi Merapoh.. jem x gerak2 ade la dalam sejam...tanah runtuh kabarnya..tp elok je kitorang lalu..x de yang runtuh pun..
malam raya kitorang bergambar reramai..konon nak tiru cam gambar masa kecik2 dulu la..tp..x de sorang pun nak mengtrollkan diri nampaknya..sume statik + control ayu dan hensem 360 darjah..haha

hadiah tuk ari perkahwinan alin...cuba teka mane satu nama aku??...huhu...op coz la yang nama ADAM tu..pasal masa zmn skolah dulu ak gile kat Adam AF2..huhu...eh..skrg pun maseh OK!

cuba teka mana pengantinnya..simple gile..sbb masa ni kitorang datang dah nak hampir asar..tuannya dah pun buang make up..pakai tudung biasa da..malas katanya nak make up bagai lps solat zohor..tak pa..tak pa.maintain cantik bergaya..kekeke

ambik berkat pengantin..kekekeke..mane tahu lepas ni giliran ak..kui3.. *calonpunxdeadeatinakkawingak*

kengkawan zaman skolah dulu...rasanya sume bujang lagi kot kecuali si alin..huhuuhu..kita tgk sapa yang dulu lps ni..kekekeke

"Sesungguhnya dunia adalah perhiasan, dan seindah hiasan adalah wanita solehah"

sampai kat kl, dapat berita kakakku yang ke 5 dah melahirkan baby pompuan... dan menjadikan ini anak buahku yang ke 24..hahaha..selamat ke dunia wahai baby..sian adam lokman abangnya..x de saing nak wat ajak bermain bola sbb asyik pompuan je..kekeke

dapat berita pada ari raya ke 3, pak cikku meninggal dunia..innalillahiwainnailaihirajium.. semua bergegas ke kuala krai ari tu jugak..tinggal la beberapa kerat yang bakal ke kl (mlm tu) x pegi kena jaga anak2 buah...


*so, ngantuk..nak tido..babai..*

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...