marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, January 2, 2013

Wishlists 2013

.: Bismillahirahmanirahim :.

Assalamualaikummmm *smile*












Selamat tahun baru u oll.. tahun 2013 *smile*

InsyaAllah.. moga2 tahun baru ni membawa seribu lagi harapan dalam mengharungi hari yang bernama kehidupan ni.. yang tahun 2012 tu.. kalau saki baki harapan tu masih cerah.. teruskan usaha.. tapi kalau memang da temui jalan buntu.. kita mulakan helaian baru.. life must go on friends *smile*


*mentang2 la la ari ni langsung aku x sentuh keja opis.. smile sampai ke telinga da.. huhu*

So, ari ni da stat da pun tahun baru.. kita2 camane??.. da mandi bunga bagai nak dapatkan mood tahun baru??..huhu..Azam tahun ni amende plak nak diperazamkan..*tetiba pemes nama kawan aku mase skolah rendah dulu2..sampai sekarang ak still igt nama dia..Norazam Shariff..ape x igtnya..dari darjah satu sampai darjah 6.. asyik sekelas je kitorang..huhu..eh.. terserdak azam ak duk ckp2 sal dia*..huhu..Tahun lepas punya azam plak da settle ke blom..kui3.. haaaa.. belum lagi la tuuuu..huhu..kekeke..

Berkesempatan ini sebelum kebizian mula menjelma..aku nak kotakan janji ku pada pengikut2 blogku yang setia..ari ni ak berusaha gak tunaikan checklist entri blog.. walaupun secara random ak letak nombor..tapi.. ak ttp nak buatt jugak entri ni.. walaupun ak tau x de sesape kesah..kan..kan..kan.. itu lah sebabnya perlunya ak akan blog ini.. sebagai medan syiok sendiri..konon2 ade pengikut...kui3..


sebelum tu izinkan patik bercerita mengenai azam patik yang lepas, ye kengkawan..huhu..
sila click disini untuk membaca azam tahun lepas..

Secara jeneralnya (general).. inilah azam tahun lepas:

"semoga tahun ini dapat menjadikan kita manusia yang lebih baik dari manusia yang tahun lepas.."

Konklusinya:-

1. Alhamdulillah, abes je blajar, aku terus dapat keja.. so tak de la aku jadi penganggur terhormat kat umah..

2. Dulu aku igt ak x kan boleh lupakan seseorang-yang-tak-boleh-dinamakan dengan begitu pantas.. tapi masa sudah menjawab.. aku bukanlah hamba cinta-buta..tapi still disebabkan oleh beliau..ak lebih reti bergaul dengan manusia.. Kenangan di UMS akan ku kenang sehingga akhir hayat..huhu.. *smile* 





3. dan..Semoga beliau *someone-i-admired-since-standard-two-but-now-no-more* sentiasa bahagia hendaknya di sisi isteri dan keluarga terchenta..benar.. jodoh itu rahsia Allah.. I feel no harm on it..bercinta hingga syurga okeiii :) Barakallahulakumawabarakaalaikuma wajamaa bainakuma fil khair *smile* 



 

4. Menjadi diri ini lebih berdikari.. x nak mengharapkan simpati sesapa.. Yes.. I can do it.. !



 Sub2 azam aku tahun lepas adalah:

1. Beli kereta --> x tertunaiiii... yeahh.. ia x semudah yang disangkakan.. memerlukan ongkos yang banyak.. duduk kat kl.. nek lrt je la.. kui3.. yang ni carry forward tuk tahun ni.. kekeke.. (I like Suzuki Swift more, but, if I get Produa Viva, still feel so good..huhu.. yang penting autooooo..kekeke)

2. Beli guitar --> kekeke.. mengadakan yang ni..huhu.. x de niat pun nak jd artis youtube cam najwa latif ke, Ainim Tasneem ke.. sape ke.. cuma nak mengisi masa lapang.. sebab aku tahu ak ni jenis lonely + suka berhibernasi kat umah.. so.. terasa nak petik gitar.. yang ni tertunai.. tu pun bulan 10 or 11 baru dapat..kekeke.. tapi sayang.. ia tak semudah bercrochet.. setakat hari ini.. masih selamat duk bawah katil jadi khazanah.. berhabuk tinggi mane.. x sempat nak nak ukur..kekeke..

3. Bernikah/ Berkahwin --> okey fine.. yang ni.. masih belum tertunai.. sebab dia.. my prince doesn't show yet.. yang ade hanyalah joker2 yang nak test market.. dan saya tak berminat untuk di-test-kan.. harap maklum.. i'm available to serious person only!.. 




 4. Khatam Al-Quran --> alhamdulillah.. targetku khatam at least setahun sekali.. alhamdulillah, tahun ni berjaya lagi.. yeaa..


So..untuk tahun ni.. upgrade sikit dari yang tahun lepas punya..


"semoga tahun ini dapat menjadikan kita manusia yang lebih kusyuk dalam menunaikan ibadah kepada Allah dan menjaga muamalat sesama kita dengan lebih baik dari yang tahun lepas..InsyaAllah"





Sub azam plak:

1. Cari side income (nak beli keta kan.. kena la bijak cari duit..hehe)
2. Cari calon..kekeke (bleh ke gini??.. 25 tahun such an old age for me okeiii)
3. Cari keja yang lebih bagusssssss.. bak kate ayah..sampai bila nak makan gaji ngan orang..kekeke..klu bleh nak duk kelate tanah bertuah ku..


Hmm.. doakan agar kita semua dilimpahi oleh rahmat Allah SWT.. Tanpa Dia.. hidup kita ibarat layang-layang tanpa tali..terhujung hayang mencari pangkal jalan.. 





*Smile*



1 comment:

  1. pasal bab cari jodoh yang serius untuk nikah tu,
    dengan bangganya saya menghantar borang pemohonan saya sekarang. :)

    First come first served, OK? ^ ^

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...