marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, July 14, 2013

Cerita Sufiya Aulia

Assalamualaikum..

Maka tersebutlah sebuah kisahhh..nak kata kelakar..x kelakar la jugak.,nak kate kesian..memang kesian pun..tapi naseb la kalau da jadi budak yang tak reti nak duduk diam memang da dpt faedahnya..

Ari ni aku nak berkisah tentang kisah seorg budak yang bernama Nik Sufiya Aulia..heh..klu ikut nama ni..mesti dlm otak korang duk imagine empunya diri seorg yang lemah lembut..sopan santun..tapi saya sarankan agak kalian semua padamkan imaginasi yang sebegitu kerna..dirinya adalah sangat kontra wataknya daripada yang cuba anda bygkan tu..100% kontra..x caya tanya diri ini selaku makciknya yang kiut..lemah lembut dan sopan santun ini..erk..ok fine..ade yang tgh wat muka sekarang..

Ok.. berbalik kepada cite Nik Sufiya Aulia..mohon ade kesedaran bhwa beliau bukanlah seorg gadis belia muda remaja..akan tetapi insya Allah dalam masa 15 tahun akan datang..beliau juga akan amik exam SPM..kalau la masa tu SPM masih wujud..ye kalian..ye..kita sedang bercerita mengenai budak yang berusia 2 thn..so..x pelik la kalau buasnya melampau..hahahha..

Beliau seorg yang ceria..macam makcik dia..tp contranya dgn maciknya yang kiut ini apabila beliau mula bersifat agrasif klu x ikut kemahuannya.. contohnya..time kite larang dia amik benda yang dia nak..atau wat donno sebab malas nak layan..beliau tanpa segan silu akan mengeluarkan suara yang nyaring menjerit..menangis macam histeria..dan nak tak nak..sebagai macik yang lemah lembut dan baek ati.. aku akan layan kerenah beliau..sebab kalau aku marah dia.. aku plak akan rasa bersalah sbb Nik Sufiya Aulia ni pandai bermain emosi..wat muka tergamam kena marah..dan tgk kita cam tgk bemda mistik..pastu wat muka ala2 merajuk..huh..tak ke rasa bersalah itu?..

Haa..itulah beliau Nik Sufiya Aulia..

Tengah ari tadi..sedang seronok ku bersama2, kak niey dan auni menonton rancangan yang agak lagho..MELODI..yelah tgh2 ari ni.. tv je la yang bley tgk..tak perasan yang Nik Sufiya Aulia tgh merengek2 mintak aiskrim..huh..dia tak tau ke makcik dia yang cute ni tgh posa nak mintak2 aiskrim..rasanya dari pg lagi beliau x berhenti2 duk punggah makanan dr dapur ke ruang tgk tv..tanpa mempedulikan anak buah yang buas itu..maka makcik dia yang cute itu teruskan kerja menatap wajah awal ashaari yang dah lame jd suami org..eleh..klu single mingle pun x berkenan jugak..sebab taste macik dia ni cam Song Joong Ki..

So..sebab X dilayan oleh mana2 pihak pun..baik ummi dia..or kakak dia..macik dia x payah ckp laaa.. Nik Sufiya Aulia teruskan agenda aiskrim nestle chocolae dia..

Tiba2... "gedebong!"...diikuti.."uwaaaaaaaaa!...."

Oh..macam ku pernah kenal suara itu..tapi dimana ya..tiba2 terlintas..oh Nik Sufiya Aulia..Tersentak dengan itu..sebagai macik mithali..aku pun bergegas ke dapur untuk melihat apa yanh terjadi... pergh.. macam buah nangka terjatuh ke tanah ibaratnya melihat Nik Sufiya Aulia tertempek di lantai marble dalam bentuk tapak sulaiman..sebagai macik yang mithali lagi.. cepat2 aku dukung budak bertuah tu dan dptkan mak dia untuk buat ape yang patut..

Beliau menangis kesakitan semahu2nya..oh sadiss.. sakit kott..sebab..Aku perasan..masa tu..ade benjolan besar muncul di dahi kirinya.. tiba2 rasa nak tergelak sebab macam komik jepun je..epik timbul benjolan kalau jatuh...ahahahaha..oh..maapkan macikmu sebab x tahan dan memang gelak sakan dalam kenyaringan tangisanmu itu..oh anak buahku yang buass..

Dalam kesakitan..sebagai macik yang mithali..aku cuba memujuk Nik Sufiya Aulia supaya kenyaringan suaranya dpt di rendahkan tonnya dengan menawarkan aiskrim nestle chocolate nya yang gagal dimakannya tadi..yeaahh..aku berjayaaa...

Hahahaha...

Itulah ceritaku..macik yang mithali..

Ehh..itulah kisahnya Nik Sufiya Aulia..

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...