marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, August 2, 2013

One Piece Time: Sanji oh my hero!

.: Bismillahirahmanirahim:.

Assalamualaikum ..
 

hehehehe..

Dulu aku ckp aku tak tau sape aku minat klu mengadap One Piece kan.. sebab masa tu i heart semua crewmates Mugiwara itu..sebab baru separuh duk layan..lagipun diorg  ni masing2 pegang personaliti yang berbeza..so x de la boring nak baca..pendek kate terhiburrr gile klu diorg stat wat lawak sengaja atau x..ngee..

Lama2 aku baca..lama2 aku duk tgk anime..aku rasa aku dah jatuh chenta kat seseorg lah..jatuh chenta untuk yang ke seratus 50 juta kali.. adalah goes tooooo.. Sanji , The Black Leg..ngee..

 




Sebab??..hihhihi..inilah dikatakan cinta pandang pertama..HAAHAHHAAHA.. ngan karton pun jadilah^^
1. Dia chef.
2. Rambut tingkap. Yellowish (blond) lagi..ngee
3. Gentlemen.. Even kena pukul kaw2 dek Khalifa (CP9) pun still lagi x mau lawan sebab Khalifa pompuan.. Antara sebab Nico Robin Cwaaann bley join Mugiwara crew antara sebabnya dia laa yang setuju gile2 mase Robin ckp kat diorg dia nak join crew..huhuu..
4. Always pakai suits.. henchem cangat laa tuu konon..
5. Body slim, muscular yet ade kaki yang panjang (tinggi la ni)
6.
7.
...

..
..
[unlimited reasons]

kekekeke..


Sanji
So..meh kita berkenalan dengan beliau..My Sanji-Kun...^^


eh.. besday dia same ngan abang I la.. 2/3..mih3.. mmg org lahir 2/3 nih cam galah eh?? kekekeke..

okei.. kite cite skit sal Sanji ni..

1. nakama (crewmate) Mugiwara (Strawhat) yang ke 5 selepas Usopp(4), Nami(3) , Zoro(2) dan Captain nya Luffy(1)..

2. Atas kapal tu dia adalah sebagai Chef.. naseb bek la ade dia..klu tak kelaparan laaa Luffy yang ari2 mintak "Sanji,mishiii!!"  huhuhu.. lucunya masa mula2 Luffy ajak dia join team Mugiwara ni..sanji tolak la ajakan Luffy ni..tapi tak tahan.. Luffy dengan muka x bersalah cakap " I refuse your refusal". hahaha.. tapi last2 dia join gak.. dia ckp sebab ade Nami..padahal dia ade impian untuk ke All Blue, Syurga buat chef.. impian dia sejak kecil nih..

3.Atas kapal tu, Sanji adalah ke 3 terhebat lepas Zoro dan Luffy.. Usopp, Chooper, Nami selalunya bergantung kat sanji la kalau 2 org tu x de.. Zoro suka sangat sesat barat jejalan sesuka ati dia.. Luffy plak jenis hyper-active x leh nak duduk diam..skit2 nak gi advanture..


4. Lupa sejak episod brapa ntah, Sanji selalunya jadi pengikut setia Zoro..sebab takut Zoro sesat.. pastu diorg setat la gaduh2 sebab ego memasing kan.. Sanji suka btol panggil Zoro " Marimo" sebab rambut Zoro warna ijau.. tapi se-cool2 dan senyap Zoro..bley tahan gak klu dia ejek sanji... dia bagi gelaran kat Sanji..." Prince...of Dumbass Kingdom"..ahahahha..mase sanji dgr dia sebut Prince tu, muka sanji cam hepi..tp lepas dengar sambungan  of Dumbass Kingdom..mula laa diorg setat gaduh.. Nami je dapat leraikan diorg ni..hahahhaha




Prince of Dumbass n Marimo

5. Dia dapat bounty first nya kat Water Seven lepas Mugiwara Crew menghancurkan Anies Lobby sebab nak gi selamatkan Nico Robin yang serah diri kepada World Government (CP9).. ingtkan heppi la sal ni first bounty dia..da la tinggi lak tu..bley la show off kat Zoro nanti.. 77, 000, 000 Beli kot.. kire byk la..tp..muka dia cam mayat dah lepas tengok paster tu...sebab.. gambar kat wanted poster tu.......uduih gileeee.. hahahhahaha....sebelum tu dia duk imagine wanted posted dia mesti hensem gile.. dan akan menjadi kegilaan para gadis2 nanti..hahahhahaha..sedih.. aku pun tumpang simpati oh abe sanji..

abeh ilang kehenseman abe sanji ku..HAHAHAHA

6. Sanji bukan seorg yang mudah mengamuk (kecuali time duk ngan Marimo :P)..tp masa time kat Thiller Bark...dia mengamuk gillerr sampai bley jadi orang super saiyan (dragon ball) lps dapat tahu Nami kene culik kat Absalom.. Berabis dia gi cari Absalom tu.. sekali lagi dia mengamuk time dia tau abality Absalom yang makan devil fruit Suke Suke No Mi.. lagi la mengamuk.. sebab dia penah baca sal Suke Suke No Mi ni dalam cyclopedia..tp tak sangka buah tu wujud.. lunyai Absalom kene dek sanji..HAHHAHAHAHA.. padahal dua2 kongsi hobi yang same..klu tak mesti da jadi geng ni..hihihi

8. Lepas 2 tahun timeskip, sanji da jadi x brapa betul..lagi jadi PERVERTED tahap gile da..hahaha..part ni walaupun lucu..tapi bagi aku.. dia sangat la menderita.. hahahhha.. setiap kali jumpa perempuan cantik + seksi.. terus berdarah idung..tahap kritikal.. cian chopper kena cari darah yang bersesuaian setiap kali sanji kene blooding attack..hahahaha.. Jumpa Hancock terus jadi batu biarpun hancock blom guna Meru Mero No Mi..hahaha.. Dia jadi camtu sebab 2 tahun duk kat kamaBakka Kingdom (Momoiro Island) lps kena paw ngan Kuma kat Sabaody Archipelago ..  kat Kingdom tu.. sume pondan2 jew yang ade.. Penanungnya Ivankov yang Luffy jumpa mase masuk Impel Down..oh lucu gile.. tapi rasanya dia da okey kot skit lps Law tukar badan dia ngan Nami.. pastu jadi gentleman balik..huhuhu..


Pastu.. malas da nak cite..hahahhaha.. pendek kata.. Sanji ni walaupun x betul (sebb pervert ngattt~).. tp aku suka gentleman dia.. time dia masak..time dia lawan..sebab dia suke bercakap2 hahaha.. pastu dlm byk2 org dalam kapal tu..aku rasa dia je yang ade jiwa skit.. yang len tu suka suki je nak wat ape..lebih2 lagi klu Luffy team up ngan Usopp dan Chooper.. hahahhaha..


Klu org len suke Zoro sebab Zoro cool.. aku tetap suke Sanji sbb dia pervert.. eh bukan.. sebab dia gentleman...HAHAHAHHA..

* oh abe sanji ku tau rahsia kening ku yang spiral tu..hahahahah


Sanji-kun.. aishiteru *love*
(da lama nak tulis sal Mugiwara Crew ni..tapi ari ni baru dapat..yea..bravo3)


* info aku kutip kat cini



No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...