marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, October 6, 2013

Seharian keluar bermain bersama geng JAVA

.: Assalamualaikum :.

Tuk entry kali ini..mari saya bercerita tentang cerita semalam.. cerita ya:D:D:ng besssst story ever sebab telah mengalami sdiri kekekeke..

Ari sabtu..aka ari cuti dari bebanan keja opis..maka haruslah menjadi hari yang ceria gitu..so maka dengan itu, saya dengan tidak teragak2 meyambut seruan ajakan kak nisa, my lebeli sistah tuk keluar ber wanr-wanr (bermain-main *detected languange: han yu) bersama-sama ex spikers atau lebih spesific lagi geng track JAVA. Huhu..terasa diriku  begitu berharga sbb walaupun aku track Creative Design.. diorg tetap sudi ajak aku..diorg memang x resist bertempat.. kekekeke..

*mukaddimah pown da berjela-jela =="

Ari sabtu tu sebenarnya ade byk aktiviti yg ak bley join..sbb Ana ajak gi panjat Bukit Tabur(kah..oh apa nama bukit yang pemes tuu..den lupa)..opis ade organize men paintball..tp diriku lbh berminat nak join kak nisa sebab utama adalahhhhhh.. nak gi men ice skating kat sunway  (da lame kottt teringin nak men..tp x de org sudi ajak..jd saya hold on la dulu..hihihi).. sebab yang perdana pulak adalah..sebab..da bertahun (tipu!) ak x kuar mengukur jalan dengam kakak aku sayang (mohon jgn muntah buat yang terasa sapakah beliau..ngeee).. so..haruslah keluar bersama..lgpun..ak ngan dak JAVA mmg agak kamceng cenggini *mohon bayang jari kelingking yang bersatu peliss*.. so amatlah rugi klu ak tolak pelawaan ini..hihihi..

So, di hari sabtu yang cuacanya agak redup * aku agak jela sbb ak pun kurang sure camne cuaca ari tu sementelaah duk dlm bgnan Sunway klu ribut kat luar pun,ak mane tau..haha*.. maka berrrr wanr-wanr lah kami..okey ak patut statekan kami tu sape..sbb ak tau ak species melayu mudah lupa klu org tanya sal org2 ni..mujur ak igt ak sapa kire da ckp okey la tu.. so..kami tu adalah..aku.. kak nisa.. nurin.. Akram.. Azri dan Daus... see..see..ak sorang jew bukan dak JAVA.. tp ak ttp kool cam ak dak JAVA.. just mujur la diorg ckp bkn bhs JAVA programming..klu diorg ckp JAVA programming..maka ak tunjuk secret power aku..yang ak lagi tau pasal nenek moyang JAVA programming iaitu ADA programming..haaaa..korang pon x tau kan.. ak bgtau clue jer.. iaitu Ada lovelace..yang len bek korang tanya kat pakcik google sbb yang ak tau pasal ADA programming tu bkn byk mane pown..kekekeke

*oh..gome..gome..aku tau aku melalut sesuka ati..
Nak baca ak mengarut lagi..mohon laaa skroll sampai abess..

So.. dihari yang best itu.. ak tanpa segan situ bergolek 3 kali je dalam kesejukan ais yang membasah..maklum la..iklim malaysia ni kan hot skit.. klu ais cayaq (cair/melting) tu standard la kan.. yang first time bergolek tu x sampai 5 minit pom masuk dlm gelanggang ais..kedebuk jatuh..owh..malunya den.. ak tau.. itulah balasan org yang riak sbb.. org len at least ade gak perasaan takut2 nak meluncur walaupun berkali2 dtg men bnda u..tp ak tak teragak2..sonok jeww meluncur lepas masuk gelanggang..tp ..tapi..klu tak jatuh camtu..kita..kita akan takut tuk cubaa...so dari teragak2..bagus la jatuh sekali malu jap dan cuba lagi..alaa..bkn ak sorang jew yang jatuh..ramai lagi..klu org nak gelak pun gelak la..bukannya ak kenal org tu.. so teruskan meluncur..teruskan..teruskan..kekekeke.. padahal ak excited tgk beberapa dak yang duk meluncur cam bukan ice skate yang dia pakai..tp kasut biase..swing sane swing sini smpai ak nak mengelak dr diorg last2 ak lak terjelepuk..huh sungguh kurang asam!!..

Kitorang duk kat citu dari kul 2 ptg pas zohor kat Sunway tu..sampaii laaa.. kul 5 ptg.. fuhh bley korang imagine lame ke x.. 2 kali kot tunggu para pekerja buang air yang cair tu.. sekali kul 2 sekali agi kul 4..

Tapi..tapi..tapi..aktiviti kami tak berakhir kat citu jew.. pas solat asar..kitorang sepakat menuju ke ICT Shah Alam tuk.. lawat Trick Art museum..
Fuhhh... kirenya keterujaan ak dua kali laa tuk ari sabtu tu..sekali mase men ice skating..ke 2 kali mase duk dlm Trick Art Museum.. fuhhh..nak tau camane keterujaannya.??.. sila gi ICT untuk lebih lanjut..hua hua hua.. kitorang solat maghrib kat ICT sbb mase kitorang smpai tu da masuk maghrib..

Kitorang mengakiri ari kitorang yang best tu kat kedai makan..minum2 dulu sebelum semua pulang ke destinasi masing2..

Thx kak nisa, daus, nurin, akram..azri sebab mengajak gue yang cute ini..kih2..

Part paling best lagi: puyooooo..pas sorang2 kawan ak pakai keta.. kitorang bley  bergerak atas jalan sbb ade keta Akram ngan Daus.. yang paling best agi.. Daus sanggup bg kak nisa bwk keta baru dia..so..dia dan azri nek ngan akram..3 org laki dlm keta akram 3 org pompuan dalam keta Daus.. thx to our F1 driver, kak nisa..huhu.. bley da bersaing ngan micheal shumaker klu gini..kekekeke..

Sonok3 :D

Hai android..piwit..piwit..
Ready pakai kasut 
Ak vip katenye..tp layanan same je cam org biase..yang lainnye ak kene byr lebey je..apekahhhh

Sebelom main haruslah mengisi perot dulu.. kat paparich
Ish pakcik bangla ni..ak nak reka trick sdiri amik gmbr dia lak sibuk suh wat camtu..wat camni..padahal kiotang x nak pown beli gmbr yg die tngkap..last2 duk bertinggung camtu..x lebat langsung walaupown mulutku senyum gmbira..
Tulun..tulun boya nak mkn ..tulun..tulun..



*stay tune..nnti ak wat entry bergmbr sambil review detail tuk ice skating dan trick Art Museum

P/s:follow my blog bebeh..

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...