marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, March 26, 2014

Ada apa dengan namaku?

.: Assalamualaikun :.

Sejak dari zaman sekolah lagi..nama panggilan aku ni pemes.. Apatah lagi nama panjang kan.. Sane sini..mesti akan ade nama yang persis aku punya..sampai kengkadang tu tebal muka..bukannya kite yang kena panggil..tp orang lain..naseb laa mase skolah rendah perasaan malu tu kurang ade..kekeke

Mane x nye.. Sebelah kanan..nama shuhaida..sebelah kiri nama suhada.. Depan nama syazlinda..belakang nama jalann da..opss.. Semua nak da..daa la..sampai kan yang nama ADAwiyah pun nak kena panggil Ada gak..punya la panjang nama..panggil yah ke x bley kew.. Sooob..

Masa nek sekolah menengah lagi la haru..dalam kelas je ade 3 org yang sama nama dengan aku..sorang Nurul Shuhada..dan sorang lagi nama Nur Syuhada.. Kalau orang datang carik Syuhada..sah2 tiga2 (termasuk aku) la mengakunya.. X syok oh.. Da la ketiga- tiga nya bernickname kan Ada.. Punya la rasa x special..hahaha

Igtkan zaman nama same masa skolah berakhir la kan time ak matriks.. Tapi itu hanyalah mimpi indah di siang ari je.. Nak jadikan cite.. Classmate aku sebijik nama cam ak.. NIK NUR Hidayatul SHUHADA.. Bezanya dia ade Hidayatul ngan ejaan syuhada tu lain.. Sampai cikgu pown tertukar..haha.. Cikgu ( lecturer masa duk matrik kitorg still pg ciguuu) duk panggil2 ak dgn nama nick selamber je ak wat donno..igtkan panggil classmate ak..kekeekke..

Masuk u plak.. First sister ums yang ak knl nama dia pown same lagik.. Nik nurul Syuhada' --".. X ke melampau pemes namaku ini..ish3.. Sampai satu tahap.. Ak x pedulik dah org duk panggil2 nama ak..kot2 panggil org lain..tp ak lak duk sengih cam kerang busuk depan org tu..x ke jatuh saham..hahaha.. Ade urusan ngan ak..sila face to face..baru ak layan..hahaha..

Di alam keja lak.. Ak da serender..terlampau pemes namaku sehingga ak terpaksa wat nickname lain.. No more Ada..ataupun Ada hanya dipakai masa tertentu saja.. So dengan ayunya.. Ak pakai nick name as... Haaa..cube korang teka... Haaaa.. Nick?.. No no no.. X akan ade org yg saya layan jika dipanggil nick..haha.. So i decide to be calles as Syu..hiks..lembit dan ayu bunyiknya.. Selemah lembut tuan dia..kah3... Yang x tahannya..ade jugak uang cakap Syu tu seswai dgn personaliti i yang..ahaks.. Malas nak.cite.. So..di departmentku..maka..Syu lah nama diberi biar kengkadang ak wat dono je klu kak nora panggil.. X betah bak kata omputehnya..lol

Tapi lama2 i used to feel that panggilan syu quite ok..gak la..but i prefer Ada.. coZ..ak rasa da serasi ngan panggilan Ada.. Hahaha.. Lebih2 lg time my chinese friends call mw with their slang.. Ei Da.. The slang sounds nice to me..kih3..

Tapi ciyes ak cakap..ak rasa kelakar la org panggil ak syu.. Even skrg pun ak terpaksa introduce diri dgn panggilan syu instead of Ada.. Reason dia..sila baca perenggan awal diatas..huhu..

Hhmm..x ape la panggil pape..janji nice dan x sakit ati..kan..kan kan

Syu ke Ada ke..x kesah la sebab dua2 adalah org yang same..kekkeke

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...