marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, May 23, 2014

SHOW REVIEW: Korean TV Series ROOMATE

.: Assalamualaikum :.



Ari ni aku nak wat review Korean TV Series yang duk main kat SBS bermula 4 Mei 2014 lepas.. kire baru jerk la stat show ni.. ala.. Korean reality Show yang se geng ngan Running Man tu..

Aku rasa sejak ditayangkan baru sampai episod 3.. klu korang nak layan pun tak jauh ketinggalan.. tapi show ni lain la skit dari Running Man yang kejor mengejor kejanya tu.. yang ni show yang mana 11 orang ( Actor, Actress, Singer, Supermodel, group idol, Comedian) duk sebumbung.. cam We Got Married jugak la gamaknya..tp lainnya sebab serumah ade 11 orang.. We Got Married couple kannn...

Sepanjang aku duk tengok 3 episod ni... aku rasa memang best la..BESSST bebenor sebab bayangkan.. Selebriti yang senior serumah dengan selebriti junior.. pastu masing2 dengan perangai dan attitude memasing...


 Bayangkan ade antara diorang yang sebelum ni duk ngan parents la..yang duk sendirik.. yang tinggal dalam dorm dengan group idol diorang.. dan macam-macam la..

 memang terhibur lah.. susah la nak cite.. korang patut tengok sdirik.. kompem termimpi2 bila episod baru nak kuar.. tak sabar.. kih3..

ni antara 11 orang selebriti yang menjayakan rancangan ROOMATE ni

1. LEE DONG WOOK (yippi.. 1st OPPA favourite aku) (Actor)


YEaaah.. ni 1st Oppa peberet ak sebab 1st citer korea yang aku layan masa duk matrik (2007).. citer My Girl kannnn.. Gon Chang Oppa..hahaha.. Baru ku tau umur dia tahun ni 32 tahun.. muda lagi..muda lagi..haha.. still single u.. bhahahahaha..

Oppa rupanya duk ngan mak dia selama ni.. OOo... sebab tu la dia masuk rancangan ni.. dia nak rasa camane rasanya tinggal beramai-ramai kan.. lucunya.. Mak dia cam tak kasik je dia masuk Roomate ni ciap cakap dia bley tinggalkan rumah kalau Dong Wook da kawen.. hahha..memang ke tua la x kawen Oppa aku..keh3..


2. HONG SOO HYUN (Actress)



Ni pun actress.. pun tinggal ngan parent gak.. umur pun dalam 30 an.. 33 tahun.. lawa.. cam baya 20 an je..


3. JO SE HO (Comedian)


ni geng2 koran gig kot.. sebelum ni tinggal dengan kengkawan.. budak bijak klu ikotkan dalam show tu.. dia ni okei gak.. walaupun gile2 bley diharapkan.. paling lucu dia ajak Lee Dong Wook duet nyanyi lagu LOVE IS AN OPEN DOOR dalam cite FROZEN .. siyes lucu sebab diorang wat parody cam dalam you tube . Roomate dia Lee Dong Wook

4. LEE SO RA (Model)


A supermodel.  Tinggal sdiri dan all time alone la sebelum ni..  umur dia 44 tahun.. tapi siyes x nampak pun cam 44 tahun.. respect gile la aku kat diorg yang btol2 jaga skin diorang ni.. tip top.

5. NANA (Singer AfterSchool and Orange Caramel)


 sebelum ni duk dalam dorm dgn member group dia.. dikatakan orang pompuan kedua tercantek di dunia.. fuh.. memang lawa dan umur pun baru 22 tahun. Roomate dia Hong Soo Hyun.

6. PARK BOM (Singer 2NE1)


Sebelum ni tinggal dengan group member. Budak yang pelik nih.. haha.. bayangkan duk tido leklok.. boleh2 terbangun teringat puding bawah bantal.. amik dan makan.. dan tido balik. haha.. kompem lucu klu korang tengok.

7. PARK CHAN YEOL (Singer EXO)


hiks.. cam gaya aku sukerrr la budak EXO ni.. kiut hiks.. dongseang baru umur 21 tahun. tapi tak pe.. biasa la klu dongseang dan nOOna kan..haha.. pun sebelum ni duk ngan member group gak.


8. PARK MIN WOO (Actor)


Actor, umur 26 tahun. ..... (  information not found ).....

9. SEO KANG JOON (Actor)

Actor, umur 20 tahun. ..... (  information not found ).....

10. SIN SUNG WOO ( Actor and Singer)


Actor, umur 45 tahun. ..... (  information not found ).....

11. SONG GA YEON (Martial Artist)


martial artist, umur 19 tahun... paling magnae ..... (  information not found ).....

okei..tang  information not found tu sebab aku malas nak carik..haha.. sori la klu ade bias diorang kat sini hiks..

aku suggest jom kita pakat tengok.. baru meriah katenya.. kikiki

 
nah bagi teaser nak panas line..hiks.. 

2 comments:

  1. Roomate memang Best. Tengok show disebabkan Lee Dong Wook. Part yang paling best masa dong wook pergi beli handphone dengan kang joon. Dalam drama bukan main hebat lagi Lee Dong Wook , tapi bila dekat luar blurr jee. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. betul2.. blurrr semacam je kan.. mungkin dia tak biasa lagi dengan dongsaeng2 kot.. maklum la sebelum ni duk ngan mak je.. hihi^^

      part nyanyi lagu " LOVE IS AN OPEN DOOR " tu siyes lucu.. hihi

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...