marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, May 7, 2014

Wide Halfmoon Shawl 2014

.: Assalamualaikum:.

Hmm.. Sejak berjinak pakai Shawl Halfmoon ni.. banyak pulak mata-mata yang memerhati dan ade jugak yang bertanya dan mengomen dan tak tertinggal jugak lah yang mengutuk (okei..kalau part mengutuk tu of coz la my dear brother yang jealous tgk adik-adik dia kiut bersama shawl halfmoon yang membelit di kepala..hahahha)

Dulu I ouls x pandai pun pakai shawl2 halfmoon lembek camni.. ye la.. da la yang ade kat pasaran (jalan Tar) mahal.. satu shawl halfmoon dekat RM40 la jugak.. pastu kompem2 jenis yang ak tak pakai sebab singkat dan jarang kannn.. so susah la u ouls.. nak bergaya.. tapi dalam masa yang sama.. nak jaga syariat2 yang agama tetapkan.. yang susah tu bkn part agama.. tp part Shawl yang jarang dan singkat.. kekekke.. memang bukan pujaan hati beta la.. so.. Pashmina is my alternative choice klu nak berShawl2 sangat (btw.. i da x reti pakai tudung bawal sekarang..heheheehe)

Lucunya dan amazingnya.. dengan makcik2.. kanak2..adik2.. yang sebelum ni ak x kenal..tp sebab aku pakai Shawl halfmoon.. tetiba berkenalan berbual dan beramah mesraaa~.. ciap ade yang tanya nombor tepon .. kekekke.. maybe diorang teruja sangat tgk ade halfmoon yang labuh koooot.. kekekke.. ke sebab berkenan nak wat aku jadik menantu ke kakak ipar ke adik ipar ke..ngee~

Antara adegan-adegan ang selalu berlaku..

1. Atas masjid, sorang kakak ni lama duk usha tengok kitorang adik beradik..tu biasa la sebab klu aku dan adik beradik dan anak buah berkumpul satu tempat.. suka bebenar buat bnda randomnya..keke.. lama jugak la kitorang duk situ.. dia pun tanya la..dari mana..nak ke mana..blablabla.. tetiba tanya mane aku beli halfmoon tu..cantik katenyee haaa.. nampak tak niat dia nak tau mane aku dapat halfmoon jeww.. kekekke..

2. masa tu gi melawat kawan baru lepas bersalin.. pun pakai halfmoon shawl gak.. tetiba kawan aku pun tanya jugaklah soalan yang sama..ciap mintak beli kan untuk dia lagi..kekekeke..

3. masa kat kedai kain.. ade akak ni pun msa la kot dgn aku tgh carik kain nak wat maybe baju or tudung..akak ni tukang jahit la kot.. tanya tu ni sal shawl ak.. kekeke.. sonok jew.. ak ni species orang ajak bersembang..memang layan la klu masuk line cite.. haha..

dan lain2 kejadian lah yang lebih kurang la.. klu cite bebanyak korang boring lak..kekekkekekkee

yellow is..every where..hiks.. my most favourite kaler :D

ni kaler hijau apple.. 3rd favourite :D

shawl halfmoon yang simple tapi lawa..pueh ati den..

my 2nd favourite kalerrrr.. merah mak ngah.. tapi ciyes..lawa kaler ni.. :D

ommo..muka plain gilerr.. sori la.. saye ni bukan species pakai make up..kekkeke

Cantik kan alunan jatuhan shawl ni kan.. da la kat muka menjadik.. pastu.. memang senang je nak pakai.. 5 minit da ciap.. dan yang penting.. labuh dia mmg tercover lah ape yang patut di cover..

haaa.. berkenan la tu.. nak tanya jugak la tuu i beli kat mane.. pandai x i promote sampai sumer da terliurr..kekekekke..

meh cini i nak story..

Sebenarnya tudung ni adik aku yang buat kan.. dia ni dari zmn dulu kala lagi suka sangat berekperimen dengan tudung2 yang ade kat umah.. tak leh lepa skit..jumpa gunting  teros dia ulter dari jenis tudung ni ke tudung tu.. huhu.. So aku kire shawl halfmoon yang ni la dalam banyak2 experimen dia yang menjadik.. sampai semua pun berkenan kan.. ( aku agak sebab ak pakai la..haha)

kire ni peluang untuk melebarkan sayap berniaga hahahah..

Sumer tudung Wide halfmoon Shawl ni di kenali WIDE SHAWL HALFMOON MARJAN .. kat kedai online Atas Loteng Production ade jual (aka my online shop lerr..hihihi)..

Kitorang jual shawl ni pun diatas permintaan orang yang nak carik Shawl halfmoon yang lebar sebab cam atas tadi aku cakap..  jarang ade shawl halfmoon yang bley cover ape yang patut.. keke.. kebanyakan yang ade senteng kan.. so.. kitorang pun buat lah sendiri sebab nak gak melawa..kekekeke..

So.. kalau korang berkenan..boleh la usha2 kat fan page FB ATAS LOTENG.. inbox admin.. insyaAllah akan dilayan ASAP..

kaler terbaru yang masuk kedai.. rugi x ushaaa... heee...
DETAIL WIDE SHAWL HALFMOON MARJAN:

SAIZ : lebih kurang 170 cm X 90 cm 
HARGA : RM32 tak termasukpostage
MATERIAL : High Quality Chiffon with Kelim Tepi dan Batu Permata (Okei..x de la diamond betul..ntah nak cakap camane.. orang kelantan panggil battu matto -.-)

Nak tengok gambar 1st time aku pakai shawl halfmoon x??.. tekan cini

berbaloi.baloi :D

6 comments:

  1. Cantik Ada pakai shawl ..
    Kak Lya pon suka shawl jugak ..
    Mmg sekarang ni suka sgt2 pakai shawl ...
    Akak suka ungu dan hijau lembut

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tq atas pujian akak.. moga2 ade peluang untuk akak menangi give away contest tu nnti ye.. lepas tu boleh la kita bergaya sakan dgn halfmoon shawl ni..hihi..

      Delete
  2. Ada comel. Tak pakai mekap pun xpe.
    Kalau akak semestinye kene pakai eye shadow n eyeliner sebab mata nampak lesu.
    http://drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tak ada comel mana pun..biase2 je^^..

      saya pun nak try pakai eye shadow bagai..tapi.. x reti.. banyak kali da cuba.. last2 give up..hehe..

      btw.. gmbr akak dlm blog looking nice too :D

      Delete
  3. sis jual ke shawl di atas?mcmana mndptkannya?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis, kalau sis berminat boleh dapatkan shawl tersebut di fanpage fb https://www.facebook.com/AtasLoteng ataupun whatapps je di nom 013-4428320.
      Sedia dilayan dengan segera :D

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...