marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, July 15, 2014

Newborn baby girl clothes crochet set

.: Assalamualaikum :.


A'a.. Ni adalah salah satu sebab aku lebih byk offline dr online selain malas nak online.. Kih3..
Set pakaian newborn baby girl ni, aku amik masa lebih kurang 3 minggu plus2 malas, bizi, x de mood, gi sane sini..sebulan jugak la nak sudah..haha..

Tapi puas ati la.. Sebab dapat ciap jugak walaupun kengkadang ade jugak ak tension buat sebab asyik2 kena bukak balik je.. Huhu.. Biasalah.. Test n error katenye..count salah.. Naseb laa.

So pas da bereees semua, ari ahad baru ni aku gi delivery lah sdirik sbb area2 KB je.. klu area jauuuuh.. compem2 la pakai khidmat pos express..

Jom kita jenguk2 ape yang ade dalam box tu.. Jom reramai pakat tengok..

sebab hadiahnya nak bagi kat baby.. harusslah berkotak yang ade ciri2 kiut..ngee..ce teka ape yang ade dlm box tuu..

ja jaaang... ni lah penghuni kotak ini.. dalam ni terdapat blanket saiz 26" x 21", gaun dress, hat, mittens & socks dan headband
Blanket yang bersaiz 26" x21 ". Amik masa lebih kurang dalam 5 hari untuk siap sekali ngan lace baby pink. kalau tak silap pakai hook saiz 4.00 mm untuk body dan lace pulak 3.00mm.
ta daaa.. lawa kan gaun ni..aku pun memula x caya gak ni hasil tangan sdiri..kekeke.. gaun dress untuk baby girl yang umur 1-3 bulan. ni pun pakai hook saiz 4.00 mm jugak

tak nak bagi plain sangat even camtu pun da comey lotte dah. minimalis adalah pebret aku so, jahit reben je la satu kat area dada gaun.. baru mengancam baby u..haha

bahagian belakang gaun. fuuuh... kembang semangkuk kan skirt dia.. hiks.

pakai pattern camni baru naek seri gaun tuu kannn...
tak lengkap kalau x de topi kannn... dengan bunga kembang semangkuk..heee

suka pattern topi ni.. barulah tak boring nak kait sebab dapat pattern baru :D
 
ni pulak mittens. pakai hook saiz 3.00mm
ni pulak socks. pun same pakai hook saiz 3.00 mm :D
headband yang ni saya buat sebagai hadiah tambahan untuk set tu tanda menghargai my customer. :D
 
 kamsahamnidaaa^^



1 comment:

  1. Salam...cantiknya...brapa rm ni?boleh x nak oder jugak?

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...