marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, October 7, 2014

Dugaan Aidiladha 2014 : pengurusan SHAMISHA HOLIDAYS YANG HAMPEH !

.: Assalamualaikum:.

Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua umat islam di dunia.

Hmm.. Alhamdulillah selamat pun rumah aku merebahkan 4 ekor lembu untuk qurban tahun nih. masing2 sibuk nak amik bahagian untuk menunaikan ibadah qurban tahun ni...insyaAllah moga-moga setiap pengorbanan yang dilakukan mendapat redha dan rahmah dari Allah swt.

sempat merasai 2 hari beraya di rumah.. last minute plan nak balik dgn abang aku, Une yang keja kat Georgetown sebab tiket bas dah sold out!.. lupa pulak nak mencarik tiket sebab bizi duk ke hulu hilir menguruskan hal2 berkaitan myBrain15, MARA dan urusan2 uni yang lain..

Sepanjang cuti raya ni.. sedar x sedar.. badan aku demam.. x sure plak camane tetiba boleh demam.. tapi aku syak maybe sebab terkena ujan masa balik penang bercampur lak terkena ujan masa gi kbmall beramai-ramai sari sebelum raya..

sah2 laaa x de orang percaya aku demam nih.. tgk muka macam okei saja padahal muka aku tgh merah kot tuu..


aku pun tak tau sejak bila badan aku sensitip terkena air ujan nieh.. biasanya slumber jew meredah hujan badai tak ku peduli.. adakah ini tanda2 penuaan?? oh myyyyyy  ><

akibatnya.. lepas solat sunat ari raya.teros terlantar atas katil.. oh mo.. pakai lelawa.. atas katil jugak tempatnya.. ape bley wat kan.. kifarah dosa2 kecik..hee..

naseb la sapa suh x nak makan ubatkan..kekekekke.. tp demam2 pun no hal lah.. small matter katenya walaupun susah nak wat dak2 kat umah caya aku demam.. ye la.. ni susah berpewatakan hepi sepanjang masa.. sampai kite sakit pown orang x leh detect.. hahaha..

tapi.. tu sume tak penting.. sebab dalam tak sehat pown.. sempat aku sudahkan mermaid crochet costume tuk anak buah ku yang baru lahir..hiks..

demam demam pun ku gagahi juaaaa mengait sebab pas ni tak tau kesibukan yang bagaimana akan mencengkam diriku.. so baik wat ciap2 :D

dan.. ni baru nak masuk cite tajuk entri ni..dugaan terbesaq aku rasa adalah.. bas yang sepatutnya aku naik untuk kembali ke penang...tak muncul-muncul.. bayangkan aku, najwa dan lyn duk menunggu bas dari kul 9.30 malam sampai kul 3 pagi.. dari stesen bas tecso tu penuh dengan manusia.. sampai tnggal beberapa kerat je yang setia duk menunggu bas express SHAMISHA HOLIDAYS YANG TAK KUNJUNG TIBA IBARAT MENUNGGU KUCING BERTANDUK !..

Sila lah imagine keadaan beta disaat itu.. yang separuh ke-demam-an.. dengan lautan manusia yang ramai.. dengan mencarik2 bas yang sepatutnya kena naik.. kena fooled kat penjaga kaunter bas akan sampai nanti.. nanti tu kalau 15, 20 minit boleh tahan.. ni berjam-jam....

dari seramai2 makhluk.. tinggal ni ye yang ade.. ni pun nak dekat kul 12 tgh malam..

bayangkan..masa kul 10 mlm, dia cakap bas duk kat JELI lagi.. dalam 2 jam sampai.. okei la..asal bas datang.. kul 12 TGH MALAM tanya lagi.. dia cakap bas baru duk kat TANAH MERAH.. aku da angin da.. tp kontrol sebab orang lain cam kool je.. kul 2 PG bas tak sampai2 dengar cita duk kat PASIR MAS..plus.. entah apa yang rosak..PULAKKKK !..

last2 tak tahan dalam kul 3 PG call abang aku pujuk dia datang amik selepas beberapa jam aku rasa cam GELANDANGAN pun ade.. bezanya aku , najwa dan Lyn gelandangan jenis educated.. Najwa sempat kot menulis untuk tesis dia..aku pulak.. lepas abes jenis buku yang ade dalam beg aku study..tak tahan lagi.. siap baca surah Al-mulk lagi..hebat sgt berdelandangan gini~.. Najwa dan Lyn pun balik lps gi tebus balik harga tiket bas...

naseb si gelandangan.. naseb baik ku ketemu kotak ini boleh la jugak wat lapik..haha


Sebab tak semapt nak mengusha tiket.. akhirnya  aku, Najwa dan Lyn balik dengan abang aku jugakk ==".. kitorang sepatutnya balik malam tu sebab masing2 ade keja ari selasa pagi.. Aku ade kelas.. najwa dan Lyn ade program. tp last2 ari selasa baru bertolak..

nak jadikan cite lagi dramatik.. kete kembara x leh start lah pulakkkk masa berhenti kejap kat Rantau Panjang. ==" dekat sejam jugak lah stuck x idop sehingga lah datang hamba Allah ni tnya kenapa dengan keta. sekali dia tulun startkan.. teros idop.. ajaib oh.. dia ckp dia tangan pomen.. oo..alhamdulillah.. Allah hantar kan pertolongan..

hanya aiskrim baba je yang dapat sejukkan hati beta yang geram dengan SHAMISHA HOLIDAYS.. ape tak ngamuknya..kul 3 setengah pagi baru sampai umah tido.. pastu awal2 pagi da kena bgn balik..
dalam on da way tu.. une perasan e-cond kete cam x sejuk.. last2 berenti kat kedai mechanic.. maka kat situ la plak stuck.. dalam sejam lebih jugak la.. tambah dengan jem lagi.. huhu.. dugaan bebenor ni..



tapi 'ala kulli hal..Alhamdulillah... dalam maghrib tadi kitorang selamat smpai kat USM.. lama la jugak kan.. haha.. dr kul 9 pgi kul 7.30 malam baru sampai.. dugaan aidiladha..

tapi pape pun.. hati beta ini memang benkeekkkk lantaran ketidaktelusan bas express SHAMISHA HOLIDAYS.. teruk..terukk... terukkk.... pengurusan yang teruk !.. tak layak pun jadi pengusaha perkhidmatan.. servis zero..! memang tamat riwayat bas SHAMISHA dalam idop aku.. huhu.. mengainaya orang.. bukan aku sorang.. tp at least 47 orang (standard muatan bas).. jual tiket tapi bas tak sampai2..

peengajaran: rela tak balik bercuti dari terbeli tiket bas SHAMISHA HOLIDAYS!..

bengkek hati den!


2 comments:

  1. Salam. Akak datang berkunjung. Kasihannya,...tak bertanggungjawab betulla syarikat bas tu...

    ReplyDelete
  2. Wsalam akak.. Kan..kesian kan kat kitorg.. X baek btol syarikat tu kan..

    Btw thx sbb sudi singgah sini^^

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...