marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, October 12, 2014

Masuk Hostel

.: Assalamualaikum :.

ha hai hai..

da sebulan lebih dah lebih kurang aku bermastautin di bumi penang ni gamaknya.. sedar tak sedar masa berlalu dengan pantas.. kan kan kan..

walaupun sebulan lebih duk kat penang.. study kat USM ni.. baru seminggu je aku masuk ostel..kekekke.. sebelum ni aku menumpang dulu umah sewa Najwa dan Hanim.. Najwa tu junior aku masa Maahad, tapi sekarang dia lak jadi senior ISDEV aku...kui3.. tak pe.. tak pe.. baru nampak muda..hahaha.. Hanim lak bestie aku aka coursemate aku yang aku jumpa masa ari first daftar kos teros jadi bestie..haha.. kitorang nih ade otak gile2 yang same..maybe sebab dua2 aliran enginering kot.. (ceh dan dan ngaku dirik sdiri aliran engenering kekeke.. padahal sc comp) .. tak kesah la pasal dulu aku budak SKTM masa kat UMS.. haha..

aku masuk ostel lepas cuti raya haji.. aku dapat tau application ostel masa minggu ke 3 lagi..tapi sebab malas nak mengangkut bengbarang yang lebihan muatan.. so aku delay la dulu kemasukan ku ke ostel.. lagipun banyak lagi benda2 lain yang kena isi sebelum nak tinggal kat sane. Antaranya aku perlukan tikar getah untuk alas lantai huhu dan beberapa bijik rak sebab aku species x suka benda berterabur atas lantai..huhu.. mujur la ade hanim.. so.. dapatlah merealisasaikan impian kak danya agar biliknya indah..kunun..haha..

welcome to Bakti Hilton's room.. bilik single yang best ! agak luas lah..lebih kurang bilik ak kat umah..
lawa tak dinding bilik i??..haha..aku rasa aku suka dinding camni..


almari nya pown besaq.. huhu.. nak sumbat manusia dalam tu pown muat..kekeke
keadaannya selepas disumbat reta..kekeke..

bilik yang aku dapat adalah bilik single.. bangunan baru ciap katenye bebudak USM.. nampak macam bilik aku pown betul2 baru sebab plug pun masih lagi berplastik.. yuhuu.. bilik baru.. tapi yang tak best bau cat dan perabot la..masih lagi bau..haha.. sabo je la..

paling best.. sebab mengingatkan aku meja kat Skali.. ngee.. meja time jadi trainee camni la .. tp masa jadik staff kecik la plak..heran
lawatak tikar getah baru cheq??..haha.. semangat kan.. tetiba bilik nampak luas.. thx to Hanim sebab bersusah payah gi carik..ciap tolong beta pasangkan lagik nih..

overall bilik aku okei.. cuma memula masuk tu agak heated la jugak..tapi lame2 okei jew... masa apply dulu beria2 gile nak bilik single.. sekali da dapat.. 1st day okei la ramai tetamu datang (bebudak MISDEV14 teruja nak tgk camane gamaknya bilik single).. duk kat sini seharian..giles... sunyinyaaaa.. aku tengok dinding.. dinding tgk aku.. kekekke.. harap aku dapat cope perasaan ni secepat yang mungkin sebelom aku jadi homesick..haha.. maybe aku da terbiasa duk kat umah.. even kat rumah bilik sengsorang.. tapi time datang mood lonely aku main terjah je masuk bilik adik2 aku.. kalau boring lagi maka haruslah pegi umah kakak abang aku melawat anak2 buah.. kalau kat sini.. aku wat gitu.. mau nye aku dituduh psyco...hahhaha..

beta jadikan ruangan sini sebagai dapur kecik beta.. ngeee... dapur ape x de barang..heehehee..tunggu..
see.. x suka barang atas lantai wajib la semua bersangkut...kekekeke

naseb baek rak kasut ni murah.. hokey.. kasut dax bersepah..ngeee.

naseb bek la aku bawak harta crochet aku... klu tak aku agak.. tido je la kerjanya..hahha..

anyway.. kos yang aku amik kat ISDEV ni mixed mode course yang mana ade kerja kursus dan kelas. kelas aku hanyalah ari isnin ngan selasa je.. so ari lain.. suka ati ko la nak wat ape.. ari lain2 tu aku isi dgn part time jual waffle..kekekke.. best kot jaga kiosk.. dah lama da nak merasa wat keja2 camni.. cuma dulu2 tak de peluang (lambat lagi mak aku kasik aku keja camni)..sekarang ni.. haruslah amik peluang..hahaha..

Suasana kat ostelnya.. ade pros and cons jugaklah kan.. prosnya.. aku dapat my privacy lah.. yes.. duk sengsorang..nak lambak barang pown x de sape nak kesah janji aku kemas balik.. dan lagi.. ostel aku dalam campus.. so nak ke kelas jalan kaki 5 minit da sampai ISDEV.. hmm.. byk lagi benda kat USM aku tak try.. nak naek eco bus yang cam kat zoo tu..huhu.. tp ntah bila kesampaian.. kekeke..

ni kat kaki 5 bilik.. pun luas dan tak semak..say hai tu bilik sebelah... kekekke..

dari kawasan lift ke bilik ayaq..
canggih..ade lift..ni duk kat level 8 pown gue x kesah k..kekekeke

cons nya.. tandas sempit.. haha.. aku pown tak tau la camane arkitek bagunan nih boley pikei nak wat tandas dan bilik mandi sempit cenggitu.. maybe dia igt budak2 USM ni cekeding dan slim melim kot.. naseb baek cheq kategori tu.. klu tak 4 tahun sekali la mandi..haha..

bilik mandi dan tandas.. banyak.. tp sume sempit.. saba je la..yang penting bersih.. kekeke..
tempat basuh baju..x de washing machine agak leceh kot.. T.T
sedihnya i sebab kat bangunan ni x de washing machine.. so pape hal nak membasuh baju haruslah pakai tangan..bukan malas..tp leceh bebenor..ngee.. lebih2 lagi time nak sidai..abes basah lantai..x suke.. x suke.. x suke.. even time keja dulu pown aku sanggup beli washing machine sebab leceh cenggini.. huhuhu.. berjurus kannn~..

tempat iron dan jemur baju..
bilik TV.. tapi duk kat level 3..x ke semangat klu tetiba gi tgk tvpdhal kat umah..tv wat dono je..haha
again.. kat sini aku dapat tau.. yang cafe x bukak kalau ujung minggu.. nampak gayanya berat aku takkan bertambah laaaa duduk sini.. haha.. tapi x pe.. yang tu tak kisah sangat.. sbb tang makan aku pepandai la carik nak idop..haha..

pantri yang ade mesin air coway ngan microwave..kalu ade peti sejukkan baguih..huhu.. kompem penuh barang..haha.


duk sini tetiba i rasa rindu sangat kat umah sewa condo Mutiara Sentul.. rindu kat kak Mas, kak Mar, kak Ti, Kak Sida n Nani..x lupa kak Nisa tersayang.. haha.. sebab kat situ aku rasa heaven sangat melepak dengan diorang time ujung minggu x kuar umah pown x pe.. kekekke.. rindu time menggila depan TV sambil makan sambil tgk drama melayu kat TV..nge T.T


jongki oppa pown of coz kena ade same klu tak.. ;P

8 comments:

  1. kat mana ya beli tkar getah tu? puas duk cari xjumpa kt area usm

    ReplyDelete
  2. hmm.. saya pun x sure nak cakap area mane.. huhu.. try carik kat bj ade kot..ngee

    ReplyDelete
  3. Hi, pantry to kat level mana ya? cubicle mandi to sempit, tapi agak2 berapa meter square? hahah.. takut tak muat. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Carmen..

      Pantry tu di level 3.. .. for toilet.. I am not sure berapa meter square..everyone complained that toilet agak sempit to shower.. huhuuhu..

      Delete
  4. Best x jadi student ISDEV? Hostel ni berapa yuran dya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt sangat.. joom la apply.. yuran ostel untuk single room kalau tak silap akak rm135, double room rm145..rate di desa bakti permai.. :)

      Delete
  5. salam sis. washing machine mmg xde?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sis..

      kalau untuk hostel Hilton x de.. tapi saya pakai yang bakti or IH punya je la.. leceh la skit sbb bkn dalam bangunan yang sama..

      Delete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...