marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, May 14, 2014

GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON SHAWL MARJAN FOR FREE !

.: Assalamualaikun :.

Hai oulls..

Hari ni ak nak wat something dr luar kebiasaan yang aku selalu wat kat blog ni..harus lah kan kita mencoba setiap benda wat terdaya selagi termampu atas dunia ni tuk keep moving kan..

Aah..bermadah pujangga lak beta ni.. Beta ni klu stat melalut..memang ke laut..haha
So.. Selama beberapa abad (amboi..hiperbola jew lebih ni).. Ak beberapa kali je penah try GIVE AWAY CONTEST  dr blogger lain.. Menangnya tak penah la pulak..haha.. Biasalah..saje2 cuba naseb kan..

So.. Disebabkan cam best je..cam menarik je selain menambah bilangan kengkawan blogger benda2 cenggini harus di-try- kan..
 
So dengan ini..julung- julung kalinya untuk pertama kali, blog beta .: FromMyHeart :. Akan mengadakan GIVE AWAY CONTEST ( sila tepuk tangan.. Hahaha)

sila lah copy gambar ni dan linkkan beliau kepada entri ni k :D


SAYA MENCARI  PEMENANG SEJATI YANG BERPELUANG UNTUK MEMENANGI HADIAH WIDE SHAWL HALFMOON MARJAN 
( yeaah..boleh wat raya.. Sape nak bagi shawl halfmoon free2 kan). 

+++++++++++

5 PEMENANG YANG BERJAYA HARUS MEMENUHI SYARAT-SYARAT SEPERTI BERIKUT:

1. Warganegara Malaysia tak kira semenanjung,  sabah, sarawak boleh join.. Yang oversea punya..lengkali ye korang.. ;-)

2. Usia, jantina adalah TIDAK PENTING asalkan korang serious nak join contest ni.. Kalau korang rasa lelaki tak layak join..korang silap lah kot..sbb mane tau korang bertuah.. Shawl tu boley kasik to ur gf ke..bestfriend ke.. Adik ke.. Kakak ke.. Mummy ke.. Nanny ke.. Semua boleh.. ;-)

3.Sebagai BUKTI PENYERTAAN, anda  WAJIB jadi follower BLOG NI dan LIKE FANPAGE Atas Loteng 100%  Handmade Crochet. Tak ketinggalan supaya dibuat entry di blog anda, Banner Contest adalah optional untuk letak ke tak dalam entri anda asal LINK KAN entry ini da okei :D (..dan  sila linkkan entry anda tersebut di ruangan komen)

4. Sila tinggalkan di RUANGAN KOMEN, Nama facebook anda, email address, link entry blog anda, kaler shawl yang anda mahukan, dan pastikan anda tulis KOMEN/ PANDANGAN DAN CADANGAN MEMBINA mengenai blog ini

5. Penyertaan akan bermula 15 MEI 2014 sehingga 28 MEI 2014 (**11.59 pm, tutup penyertaan) so anda ada masa lebih kurang 2 minggu untuk fikirkan idea untuk bina pandangan dan cadangan blog ini.  Penilaian dibuat berdasarkan nilai bombastik pandangan dan cadangan anda. STRUKTUR AYAT TERPULANG KEPADA ANDA sama ada nak pakai bhs sastera ke..straight forward ke..asal difahami.

6. Da settle. Berdoa lah agar kemenangan berpihak kepada anda :-D

+++++++++++


Small de pieces je kan syarat-syarat yang disediakan.. hehe.. anggap je memang saya berhasrat nak bagi Shawl Halfmoon Marjan kat anda.. :D..

so geng..Don't forget ajak jiran tetangga, orang sekampung anak beranak.. adik beradik same2 memeriahkan GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON SHAWL MARJAN FOR FREE ! ni.. baru meriah kan :D

nah.. tayang-tayang skit Shawl Halfmoon MARJAN nak bagi korang bersemangat waja nak dapatkan hadiah ni ..hihihi..

cepat..cepat..cepat.. grab shawl ni untuk bergaya dihari raya nanti :D

 Lagi entry mengenai HALFMOON SHAWL MARJAN, Klik sini

42 comments:

  1. Nama facebook: tak ingat
    email address: lagi tak ingat
    link entry blog: tak ada blog
    Kaler shawl: tak nak ape2...just drop by to give comment
    Komen dan pandangan:menarik..sangat2 menarik(lagi2 bila anda bercerita)...walaupun baru jd follower hampir setahun jagung.
    Cadangan:
    1.Perbanyakkan entri yang membantu.
    Maksud saya disini entri2 yang membantu ialah entri2 tentang perkara2 semasa, isu semasa, sesuatu perihal yang rumit pada masa kini yang anda dapat kongsikan dimana dapat membantu para pembaca. Jikalau kita tengok org masa kini ataupun saya sendiri(xde la selalu)...kebanyakan jika ada masalah atau nak cari ape2 yang berkaitan mesti google je...pastu keluar result jumpa la isu2 yang berkaitan...mostly semuanya dari blog2..dr sinilah pembaca mendapat info2 yang berguna atau tips2 yang dapat membantu mereka dalam kehidupan seharian. Dari sini juga mereka akan mendapat idea yang membina untuk mereka countermeasure isu seharian mereka. Sedikit sebanyak ia dapat membantu pembaca.(Jadi org akan datang slalu ke blog anda utk wat rujukan)
    2.Sentiasa Updated.
    Salah satu untuk kekalkan follower sentiasa datang ke blog kita...hahaha...xtau la ni betul ke tak...saya main cakap je...saya cakap ni sebab base on situasi semasa.Example....kenapa kita selalu buka Facebook...salah satunya sebab nak tgk update2 atau pun news feed kan kan kan...sama la mcm blog...klau blog tu jaraaaaang sangat update...rasa2 nak buka ke x?Dapat x point saya disini.Ni salah satu cara nak tarik org datang membaca blog kita kut...

    Maaf la saya hanya mampu bagi 2 je cadangan kt sini...itu sahaja dari saya.Harap sedikit sebanyak dapat membantu anda. saya xde ilmu dalam blogging2 ni...lagi 1..maafkan bahasa saya yang rojak ni...Sekian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww..comment yg membina.
      Sy nak gune tips ni jugak. Thanx.
      http://drshikinzainal.blogspot.com

      Delete
  2. Nak join...mlm karang wat entry

    ReplyDelete
  3. Nama facebook : ziana eunos
    email address : iamnurzhiana@gmail.com
    link entry blog : http://zianaeunos.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-by-atas-loteng.html
    kaler shawl : purple
    komen/cadangan : contest yg menarik.. kena selalu updated blog la nak tarik traffic kan.. saya pun baru lagi berblogger ni hehe :)

    ReplyDelete
  4. Nama facebook : reini razak
    email address : reinirazak@gmail.com
    link entry blog : http://reinirazak.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    color shawl : grey @ purple , hewhew !
    komen/cadangan : first time sy join GA ni haa ,moga ada lah rezeki sy hihihi .. cadangan sy ,rajin2 blogwalking ,sy newbie di 2nd blog ni , belog pertama sy dikemudi sejak 2009 lagi . :) gudluck dear !

    ReplyDelete
  5. Nama facebook : SSurianah Yana
    email address : ssurianahyana@gmail.com
    link entry blog : http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    color shawl : biru muda
    komen/cadangan :
    (1). Menyediakan border/kotak untuk widget-widget : agar kedudukan widget-widget tersebut lebih kemas.
    (2). share entry dengan rakan-rakan blogger lain samada melalui blogwalking,atau share di laman soaial yang lain seperti twitter dan facebook.
    (3). Join Group-group blogger kat facebook, contoh kelab blogger emas putih,kelab blogger belia dan kelab blogger Tegar.

    ReplyDelete
  6. Nama FB : Anizz Nissa Sophillea
    Email : suci_qaseh67@yahoo.com
    Link Entry : http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Colour Shawl : purple @ grey
    komen/cadangan : rajin2 blogwalking..baru dapat ramai kawan2.. besarkan sikit tulisan sebab tak berape jelas..hihi.. sorii just my opinion.. rajin join segmen pon oke gak sebab bole tambah follower.. lagi satu, kalau tak gune word verification kat komen pon oke kot.. sorii again.. :)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Nama Facebook : Julia Johari
    email address : lyaaisya@ymail.com
    link entry blog : http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    colour shawl : Ungu @ hijau muda
    Komen/Cadangan untuk blog Ada
    Ok ..Kak Lya ni bab2 meberi cadangan memang susah sikit la sebab Kak Lya punya blog pon tak seberapa nak cadang2 kan blog orang palk huhuhu..Tapi sebab Ada dah sediakan syarat camni Kak Lya pon komen la seikhlas hati Kak Lya nie ...
    KOMEN SATU
    Ada dah berblogging sejak 2009 kan ?? Jadi Ada tentu lebih arif tentang blog Ada nie ..Satunya Ada kena lebih rajin jejalan kat blog orang lain jugak untuk kita sama2 sembang sama2 tambah FOLLOWERS..kalau Ada rajin BW kat blog lain dan selalu tinggalkan komen kat blog lain InsyaAllah FOLLOWERS Ada akan meningkat naik senaik naik naik naiknyerrr ,,
    KOMEN 2
    Ok Ada dah buat Giveaway ni kan ..Ada promote ler GA ni kat mana2 tempat ping blog ..Boleh jer join mana2 janji Ada rajin dan bersungguh2 nak promote ..Bila kita promote blog kita ngan GIVEAWAY orang mudah sikit nampak ..Yer laaa GIVEAWAY kan ?? Giveaway maknanya dapat lerr hadiah hehehehe .. Macam Kak Lya ni suka suki la bila dgr hadiah hehehe JOIN JER TERUS ..Tapi bukan sebab tu jugak Kak Lya join ,..Kak Lya join sebab nak support Ada la nie ..SUPPORT la sangat2 ..
    KOMEN 3
    Nak jadi blogger ni bukan senang bukan jugak susah ..tak senang tak susah hehehe belit2 betul ayat Kak Lya nie..Yang senang nya kita buat entri kita jer yg baca ..Kita buat entri SYIOOKK SENDIRI la namanya ,..Satu lagi kita buat entri orang baca ..Cth org baca bila ada yg komen , tu la namanya org dah terjah dan baca entri kita ..Manasatu Ada nak ..nak yg SYIOOKK SENDIRI ker nak ORANG BACA ..Haaa aaa kalu nak otg baca entri kita buat satu entri yg boleh TANGKAP ORANG datang ke blog kita buat baik2 buat elok2 cth buat la tentang isu2 semasa yg tak keterlaluan ..Tazkirah ,renungan ..Insyaallah org suka la terjah blog kita ..Kita pon boleh terjah blog orang baca entri org untuk rapatkan ukhuwah ...
    KOMEN 4
    Apakata buang jer VERIFICATION CODE kat kotak komen tuuu ''Please prove you're not a robot'' hehehehe ..Sesetengah orang TIME DIA NAK KOMEN kan berkobar2 la semangat ,,.Tapi jatuh merudum la pulak bila kena VERIFY CODE huhuhu ..Ramai juga blogger tak suka bab2 VERIFY CODE sebab melambatkan masa diaorg ..Soweyy just suggesstion jer ..
    Ok Ada tu jer la PANJANG BEBENOR dah KOTAK KOMEN Ada ni Kak Lay kerjakan huhuhu ..Happy Blogging dear !!!!

    ReplyDelete
  9. Nama facebook : Eikin Sofi
    Email address : ashaniaslan@gmail.com
    link entry blog : http://lucky-charlotte.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    colour shawl : Blue / Grey

    Comments :

    1. Instead of posting interesting entry , join the other segment / giveaway is one way to increase this blog traffic.
    2. Buat lah header untuk blog ni , mesti lagi nampak meriah .
    3. Rajin blogwalking ke blog orang lain untuk semua org tahu pasal contest / entry baru :D

    Overall , this blog really kemas :)

    ReplyDelete
  10. Nama facebook : Karimah Zulkafal II
    Email address : karimahzulkafali@gmail.com
    Link entry blog : http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Color shawl : Blue / Green.

    Comments :
    (1) Kasi comel lagi background blog. Hihi blog akak kemas tapi putih je. Kasi blink blink sikit ke :)
    (2) Rajin blogwalking. Sebab hari ni dah 25May, tapi saya baru tahu pasal GA ni. Mungkin sebab ramai tak tahu. Kalau akak blogwalking and bagitahu dekat ramai orang, sure ramai yang join sebab ramai je bloggers perempuan yang suka shawl :)


    Maaf jika terguris :) Saya blogger baharu :) Btw, harap terpilih. Ameen :D

    ReplyDelete
  11. fb:zack.prince.549@facebook.com
    email:zackprince37@yahoo.com
    link entry blog anda:http://cenderahation9.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl :pink/purple
    KOMEN:simple but attracting:)

    ReplyDelete
  12. Facebook : Ainur Nabihah
    Email : bihahyaya@gmail.com
    Link entry saya :http://impossibletothinknow.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html

    Komen membina --> Assalammualaikum kak . Eheh . Saya nak cadangkan akak buat tema sikit dekat blog ni . Takpun pakai lagu slow slow jiwa . Macam piano version pun boleh . Idea idea yang bernas untuk entry ke ? Tambah header yang ala ala omei gitu ke . Widget .. emm saya cakap je kak eh ? pandangan saya lah , apa kata kak minima kan widget di tepi . Pakai yang super duper penting je . Kan senang je orang nak loading masuk blog akak kan ? Ramai viewers datang sudi menjengah nanti :D .Sebab macam saya punya masalah internet selalu terbang ke lautt . hehe kalau blog yang agak berat tu memang takleh view terus . Saya harap akak punya GA berjaya dan deboomsss ramai masuk serta . Okay kak :) . Maafkan kalau saya punya komen terbuat kak terasa k . Semoga dirahmati Allah .

    ReplyDelete
  13. join :) Saya punya information and comments about your blog ada dalam entry :)

    http://lfeerafeera.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html

    ReplyDelete
  14. sy join..komen sy ada di dlm entri .. tq :DD

    http://mydreamhigh123.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html

    ReplyDelete
  15. Haii Ada!! Come to follow, join and comment. Here's the details.
    Facebook : Nuramira Mohd Jauhari
    Email : nura_myra@yahoo.com
    Link entry : http://silverskate-enigmaticsakura.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Warna shawl : Warna Merah (kalau boleh merah hati. feveret saye tuu.)
    No Follower: #75 (silverRed)
    Comment: Okay, overall saya tengok blog nii simple but really nice. Mind if you can enlarge sikit your font. Hehe. Saya suka tengok blog awak nii tapi tu laa. Kembang mata nak baca tulisannya. Hehe. Awak mungkin boleh letak header kat blog awak nii. Mesti lagi awesome gituu. Tak payah susah2 nak buat header yang sempoi2. Biar simple saja, baru kena dengan awak punya tema simple nii. And more thing, kalau boleh laa, awak remove je word verification kat komen nii. Senang orang nak komen kat awak punya entry. Awak boleh buat comment tu visible lepas awak approve. Mungkin tuu better. Peace (Y) Hehe.
    *apa2 pun Salam Perkenalan. Saya pun blogger baru jugak. Masih banyak benda baru yang perlu saya pelajari. Good luck! =) #senyumsimpul

    ReplyDelete
  16. Hai there :) Dah siap entri, semua komen pun dalam entri hehee

    http://sitracey.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Emel Add : tracey015@gmail.com
    FB :https://www.facebook.com/sitraceyAJM

    Shawl colour : Purple

    ReplyDelete
  17. Nama facebook - Nazeck Zenal
    Email address - shikin1401@gmail.com
    Link entry blog - http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    I wish can win shawl kaler Merah jambu.

    KOMEN/ PANDANGAN DANCADANGAN MEMBINA mengenai blog ini
    Okey..ni komen dari orang baru dalam blogging jugaklah..
    Blog saye pun ntah hape2 je sbb sy wat sdri tanpa bantuan sesape walaupun saye ni xde basic sgt.
    Wording in your blog memang looks great.
    But, u can add some more if u want.
    But then, word 'from my heart' at header not 'highlighted'.
    I think..you should use bigger font & maybe decorate a lil bit.
    And your background tu white colour.
    Make it colored so that rase best nak bace.
    If u see..other blogs memang ade their own colour theme.
    Paste some more pictures at sidebar also.
    ** maaf klu menyinggung. I didn't mean to.
    Just opinion from my heart. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx Ada. Akak dah dapat hadiah comel awak semalam.
      Kiut miut..rajin n pandai awak buat.

      Delete
    2. hehe.. lega rasanya akak suke hadiah tu.. simpan leklok tau.. saya wat dgn penuh kasih sayang tuu ^^

      Delete
  18. Nama Fb : Dyg Nur Shila *guna fb adik , fb saya dah deactive*
    Email adress : meyldaa@gmail.com
    link entry : http://idreyldreams.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    shawl colour : Pink / turqoise ) kalau shawl tuh combine colour pun ok jga ^^ hihi .

    KOMEN SAYA :
    - Make up kan lagi blog akak ni . touch up mereka . t'utamanya bahagian background & header :) letak besar ckit header tu kalau boleh . bagi dia menyerlah . hihi . Background pula , mesti comel kalau letak yg b'warna warni kan ? but akak jgn pilih kaler yg menyakitkan mata . pilih warna yg soft pun ok juga :) org yg dtg blog akak pun tertarik dgn blog akak . baru nmpak kulitnya(backgroun&header) org dah suka apalgi kalau isinya(entry) tu mantopzz .
    - Kurangkan Widget di sidebar . :) letak yg ptg2 jerr . mcm blogger2 yg kat ni ckp lah . susah nak blogwalking kalau blog tu berat . lambat loading punye . hahh ~ untunglah kena blogger yg sabar menunggu , kalau x ? malas pula blogger tu nak dtg blog kita lagi kan ? ngee :)
    - Entry pun kena meletupss la kan ? cantik mana pun blog tu tapi kalau isi di dalamnya x menarik pun x best kan akak . hee . actually entry d'blog akak ni dah mantopss dah ^^ bnyak yg b'manfaat :)
    - kalau akak minat , akak boleh pasang lagu . saya suka letak lagu dlm blog . tapi , kadang2 ada sesetengah blog x suka blog yg ada lagu sbab boleh mengganggu focus diorang utk membaca . hihi . b'gantung kpada lagu lah kan . hoho .

    hmm , saya rasa tu jak lah komen saya . nak komen lebih2 pun x boleh sbab saya ni masih new blogger . blog sendiri pun masih x boleh nak handle . haha . minta maaf kalau buat akak tersinggung ke apa ke . tapi , itu lah pandangan sya utk blog akak :) btw , salam perkenalan akak ^^ kalau ada masa komen lah pula blog saya ok ? hehehe :)

    ReplyDelete
  19. salam. insyAllah kalau sempat sy join ya :)

    ReplyDelete
  20. Nama facebook : AdNa Madhiha
    Email address : adna2029@gmail.com
    Link entry blog : http://adna2029.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Color shawl : yellow

    Komen saya:
    1. dari segi background bg ada daya tarik sikit..kalau nk ambik kat sini >>>http://thecutestblogontheblock.com/

    tapi akak suka yg simple2 ja blog xberat senang blogger yg lain nak masuk..ok take care yer...:)

    ReplyDelete
  21. Nama facebook : Gee Azie
    Email address : geeazie03@gmail.com
    Link entry blog : http://belongtomee.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Color shawl : biru

    komen:
    1. tukar background blog bagi meriah sikit
    2. rajin bw ke blog bloggers lain
    3. rajin update entry
    4. join GA atau Segmen dari bloggers

    ReplyDelete
  22. Nama facebook: https://www.facebook.com/mohdazman.borj
    email address: borjr330@gmail.com
    link entry blog : http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    warna shawl : biru

    komen:
    tak banyak komen yang saya boleh beri kepada blog ini.. kerana saya memang sukakan blog yang simple seperti blog ini.. hanya satu komen saya ialah berkenaan header blog.. memang simple hingga terlalu simple..
    perlu ada satu header yang mencerminkan isi blog yang mampu menarik minat pembaca..

    ReplyDelete
  23. FB :Hani Rahman
    Email : hanifadhlinaabdulrahman@gmail.com
    Link entry : http://jombercontest.blogspot.com/2014/05/give-away-contest.html
    Kaler shawl : Purple
    Komen : Segan nak komen sebab saya nie bukan lah pandai sangat berblog ... Mungkin saudari boleh mencipta header yang lebih menarik ...

    ReplyDelete
  24. http://ceriteracintadia.blogspot.com/2014/05/frommyheart.html

    Bismillah..

    From my heart .. I like the interesting entry from you dear, the way you communicate with people.. and the way you create your attractive title for your entry.. Even this informative blog is quite simple, but "the simple one is the most valuable one" =) and I know you are an educate ones =) why? your picture beside showed me how well you are =) dear sister, actually I am new in blogging world... and the most important thing is, Im train myself to speak .. hihihi... dear sister, I would like to suggest to you the most I like too .. is,,, header =) sis boleh buat header yg besar dan menarik tau kalau letak gambar sis =) sekian shja :)

    Nama facebook - Nurul Shahida (Ida)
    email address - ismishahida@gmail.com
    link entry blog : http://ceriteracintadia.blogspot.com/2014/05/frommyheart.html
    kaler shawl: Marroon @ apa2 sja selagi stok ade =)

    ReplyDelete
  25. nama fb : sha leeya
    email : ohthrillers96@gmail.com
    link entry : http://ohmysecondblog.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    colour shawl : pink

    comment :

    akak kalau boleh bloglist kat sidebar tu kemaskan sikit spt buat scroll bar supaya tak terlalu panjang. kalau boleh letak header juga. hihi. then besarkan sikit tulisan kat entry ni. sorry ye kak ni just pendapat saye je ^^ PEACE

    ReplyDelete
  26. Nama FB : Fhatin Amelia Musa
    email : fhatinamelia@gmail.com
    link entry :http://mellyareenza.blogspot.com/2014/05/giveaway-contest-by-atas-loteng.html

    Comment dan cadangan saya :
    Perkara paling-paling penting ialah rajin blogwalking untuk perkenalkan blog kita dekat orang yang lain. Orang tak kan sedar blog kita kalau kita tak rajin promote.
    Selain itu, bila blog walking beri link entry bukan url blog semata-mata. Barulah pengunjung baca entry kita dan komen.
    Pastikan tak ada word verification sebab merenyahkan.
    Kemudian susun atur bahagian sidebar agar lebih teratur. Widget pun bolehlah pasang scrollbar so that dia tak adala panjang berjela sampai ke bawah.
    Kalau boleh yang penting seperti ruangan followers letak di atas sikit sebab nak cari. Kalau dekatkan dengan chatbox lagi bagus :)
    Besarkan tulisan pun okay jugak. Blog ni ada satu benda yang perlu dipuji iaitu cepat loading. Jadi kekalkan ye, barula orang suka nak singgah.
    Itu saja, saya pun masih baru lagi ^^ Sekadar berkongsi pendapat :)

    ReplyDelete
  27. Nama facebook: Nur Syuhaidah
    email address : syu.wana1437@yahoo.com / nursyuhaidah@yahoo.com
    link entry blog : http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl yang saya mahukan: Hitam

    Komen dan cadangan saya: Blog akak nampak kemas. Tulis pun dah okay. Tak ada apa lagi yang perlu saya komen. Sekarang nak beri cadangan pula, blog akak , kalau boleh biarlah ada background biar tambah vouge, menarik, comel comel gitu blog akak. Bak kata orang jepun, kawai desuu~! Kemudian, header. Biasanya main peranan jugalah. Kadang orang yang bw blog kita ni tengok header. kemudian background dan barulah entry. Scroll bar tu, kalau boleh tukar le. Bahagian sidebar juga pun, edit bagi comel comel. Kalau nak edit sama macam blogskin pun boleh. Memang konfem ramai orang bw blog akak. *Asalkan akak rajin blogwalking blog orang.

    Daaaan, yang paling utama sekali. LOADING. Yeah. Kalau blog loading lambat gila tahap maksima konfem-konfem orang terus close. So, alang-alang edit tu jangan lupa usha semula. Yela, cek jugalah sama ada loading laju ke lambat ^^ setakat ni saya pergi blog akak, loading nya okay. Laju.

    Okay.Itu saja >< Maaf kalau terkasar bahasa :(

    ReplyDelete
  28. Nama Facebook : Sweetsour Anisa
    Email Address : aniesa94ahmad@gmail.com
    Link Entry Blog : http://aniesaahmad.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl yang saya mahu : Grey @ hitam

    Komen dan cadangan dari blogger baru :

    First time datang sini selepas Ada blogwalking ke blog jemput datang ke GA ini. Dari segi susunan dah okey. Simple. Simple lagi bagus dari berblink-blink segala bagai. Tulisan pun dah okey. Gaya bahasa santai. Mudah nak faham. Cadangan, buat header supaya blog nampak lebih menarik kau memang deboom. Buat header yang simple pun dah okey. Bagi saya header berfungsi sebagai imej @ personaliti blog itu sendiri. Bila orang tengok header orang akan tahu, yang tu blog kita . ( walaupun blog sendiri masih kucar-kacir, ada hati nak komen blog orang. Ngee )

    Setakat tu je, minta maaf kalau tak sependapat. Al-maklumlah blogger baru nak mengomen blogger lama :D

    ReplyDelete
  29. Nama Facebook : https://www.facebook.com/firzanah.azhar ( Firzanah Azhar )
    Email Address : firzanahazhar7@gmail.com
    Link Entry blog : http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl yang saya mahu : merah hati & hitam

    Cadangan / Komen -

    1. Make up
    First of all .. blog kita mesti dihias lawa-lawa bagi penulis & pembaca lebih semangat utk baca dan menaip setiap entry ! Bagi saya, blog ni santai dan simple. maybe kena ubahsuai sikit utk header. bagi memukau mata memandang :)

    2. Tempat Follower
    Tempekkan button follower di tempat paling strategik! Ini bagi memudahkan org nak follow tu senang nak cari. haa better letak bawah header.

    3. Selalu Blogwalking
    Kalau ada masa, blogwalking la kawan alam maya yg lain then tinggalkan jejak. Senang utk diaorg kenal lebih rapat dengan adaa.

    Okay itu je pendapat yg saya kerah utk menyerikan blog adaa :) so far, blog ni boleh dicantikkan lagi. *walaupun blog saya pun tak seberapa* but, i love it :3 cuz, that's my personaliti. kalau awak blogwalking blog kpop saya, itulah budak yg over FANGIRLING. Heee :P

    ReplyDelete
  30. Ima join :)

    Nama Pesbuk : Cik Eimma
    Link Pesbuk : https://www.facebook.com/hasya.tisya
    Email : imashue@gmail.com
    Link entry blog : http://imashue.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Kaler shawl : Saya serahkan sepenuhnya kepada tuan blog untuk pilih... HEHEHE.. Nak bagik ada sentimental value gtue :)

    komen ada dalam entry eh :)

    ReplyDelete
  31. saya join .. :)
    fb : fieqa hisham ( https://www.facebook.com/fieqa.hisha )
    link blog : http://lovehim30.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    wrna shawl : pink
    comment : blog awak kemas , saya suka .. just tmbah colour2 bg nmpak lebih ceria .. n widget2 comel ..

    ReplyDelete
  32. Nama facebook : https://www.facebook.com/ain8291
    email address : farahain8291@yahoo.com.my
    link entry blog: http://blogjoingiveawaycontest.blogspot.com/2014/05/giveaway-contest-wide-shawl-half-moon.html
    kaler shawl : purple / grey
    KOMEN :
    1- kasi warna sket so that blog lagi nampak menarik
    2- perbanyakkan cari tutorial dari blogger macam mana nak improve kan lagi blog , nk dpt kan pageview yg banyak
    3-kalau libatkan diri dengan giveaway , selalu join group2 dkt fb yang mana boleh ddpt banyak info dan boleh tarik lagi ramai pserta utk join giveaway yg awak buat. dari situ jugak awk boleh dpt tarik ramai followers utk follow blog awak

    ReplyDelete
  33. Nama facebook anda: FiQa Nsz (https://www.facebook.com/fiqansz2)
    email address: eyqafiqah95@gmail.com
    link entry blog anda: http://fiqanszsecrets.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl: Blue
    KOMEN/ PANDANGAN DAN CADANGAN MEMBINA mengenai blog ini:
    1. First of all, I think this blog need to be decorate more so that it attract more visitors to this blog.
    - what I can see this blog need to make up the header, if possible, make the name more commercial so people will easily remember your blog or convenient to search in google or other searching site.
    - remove and replace the gadget which make your blog heavy to load and tidy up the sidebar gadget which look so long.
    - how to edit it? you can search tutorial at google or visit mine:
    http://fiqansz.blogspot.com/p/tutorial.html

    - I'm suggest you to search the tutorial in google for edit your sidebar:
    - tutorial scrollbar untuk blog archive
    - tutorial scrollbar untuk bloglist
    - tutorial scrollbar untuk petak komen di blog.
    *but don't forget to back up first your blog before edit it so any mistake can be resolved.

    2. put small banner for get free traffic such as busuk.org
    -you can search at busuk.org > get code banner > add in your html in layout
    - the advantage when you use ping blog such as busuk.org is your blog will go first at SEO in search website so people will recognize your site first.
    - you also can get free traffic for your blog and as your traffic increase the advertising agent will be interested such as nuffnang to give to cpuv or cpu.

    3. As I see your blog also provide good information for fashion, decorative and such so overall I think your entry is good enough. You just need to improve the writing (make it as relaxed as you can or fun to read is advantage!)
    Make joke when you write in entry also make people love to read your writing so they will automatically follow your blog.

    That's all comment from me, hope you can improve your blog in the future. Thank you and good luck! :)

    ReplyDelete
  34. Nama Facebook : Izzah Arsyad
    Email adress : izzaharsyad99@gmail.com
    link entry : http://izzahyukiko.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    shawl colour : pastel pink / pastel blue

    Komen.
    1. Blog ni kemas tapi kalau boleh ltak background yg ada colour. Cantikkan lagi spaya readers tak boring bila tgk blog ni.
    2. Always update your entry.
    3. Selalulah blogwalking utk tambah kenalan and secara tidak lngsung boleh tmbah ilmu or information dari blogger-blogger yg lain.

    Tu je kot. :)) Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  35. Nama Facebook : Nurul Syuhada
    Email Address : syudacassiopeia@yahoo.com
    link entry : http://lolipopopo.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    colour shawl : hitam, biru laut, pink . :D
    comment : urm , bagi saya , akak kena letak colour menarik sikit kat blog akak like biru ? kaler yang ceria la jangan hitam pulak.. tu je la.. time kasih ...
    p/s: saya pun bru je dlm blog so tak reti nak komen sangat .. :)

    ReplyDelete
  36. FB - Laila Najihah
    Email - lylla.azhar97@gmail.com
    Link entry - http://liamsjuliet.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Colour shawl - khaki / light purple / peach / light brown.
    Comment pasal blog you -
    1. Ni saya staright forward je eh. Blog sangat simple, tak boring but simple. Cuba aplikasikan pelbagai warna dan letak warna di bahagian header atau background blog supaya blog adaa kelihatan lebih menarik dari sekarang. Menu bar yang tak banyak so tak banyak benda yang boleh dilihat di blog ini. Kemaskan sikit susunan menu bar di sekeliling blog ini dan suai padankan dengan warna warna yang menarik.

    2. Banyakkan update pasal isu isu semasa / benda yang menarik perhatian.
    Kebanyakan entry entry di sini amat menarik tetapi perlu perbanyakkan lagi. Kalau boleh sediakan 'search box' di mana mana di dalam blog ini untuk memberi kemudahan kepada para pengunjung untuk search apa apa entry blog yang mereka rasa menarik.

    3. Comment box.
    Kalau boleh, edit comment box yang boleh 'pop out' supaya para pengunjung blog adaa atau sesiapa sahaja yang nak memberi komen di blog adaa senang nak beri komen. Tak perlu nak scroll mouse sampai bawah, kalau komen banyak banyak kan dah susah nak scroll sampai bawah, ye dak? So kalau boleh buat kotak komen pop put sebab itu sangatlah memudahkan para bloggers untuk bagi komen.

    Cadangan -
    1- Seperti yang saya katakan tadi, tukar sikit design blog. Letak background blog colour pastel, tak perlu blink blink sangat colournya sebab nanti menyakitkan mata. Letak header dan susun menu bar secara teratur supaya blog adaa kelihatan lebih menarik dari sekarang.

    That's all. Harap adaa boleh terima komen komen ini dengan hati yang terbuka. Bye! :) @selfiewithliam

    ReplyDelete
  37. Facebook : Ainur Nabihah
    Email : bihahyaya@gmail.com
    Link entry saya :http://yaya-onlineblog.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html

    Komen membina --> Assalammualaikum kak . Eheh . Saya nak cadangkan akak buat tema sikit dekat blog ni . Takpun pakai lagu slow slow jiwa . Macam piano version pun boleh . Idea idea yang bernas untuk entry ke ? Tambah header yang ala ala omei gitu ke . Widget .. emm saya cakap je kak eh ? pandangan saya lah , apa kata kak minima kan widget di tepi . Pakai yang super duper penting je . Kan senang je orang nak loading masuk blog akak kan ? Ramai viewers datang sudi menjengah nanti :D .Sebab macam saya punya masalah internet selalu terbang ke lautt . hehe kalau blog yang agak berat tu memang takleh view terus . Saya harap akak punya GA berjaya dan deboomsss ramai masuk serta . Okay kak :) . Maafkan kalau saya punya komen terbuat kak terasa k . Semoga dirahmati Allah .

    P/s : Ni link blog baru . Minggu depan link lama akan dilupuskan .

    ReplyDelete
  38. bismillahirrahmanirrahim :)

    facebook: Farhanah Adzlan
    email address: me_adzlan06@yahoo.com
    link entry blog: http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    kaler shawl: Mint Green/Cream/Turqoise

    Comments :)
    1) Tukar header. header free boleh dapat kat google dengan keizinan tuan punya header. itu menjadikan blog kita nmpak lebih menarik sebab first sekali orang akan nmpak header :)
    2)Tukar background samaada menggunakan colour yg menarik atau background yg comel2 yg boleh dapat dari google jugak,
    3) Bagi saya nampak lebih kemas jika hanya letak widget samaada dibelah kanan atau kiri..Kalau letak kedua2nya kiri dan kanan nampak penuh.
    4) Buang widget2 tak penting seperti latest comment, trrafic dll. Ianya dapat meringankan blog dan mempercepatkan loading.
    4) Update berita terkini disamping cerita2 peribadi. Ini juga dapat menaikkan trafic blog jika keywordnya kena dengan pencarian google.
    5) Yang categories tu boleh tukar pakai cloud punya category. Boleh jimat space dan nampak kemas dan lebih menarik :)
    6) Letak scroll kat bahagian comment. Mesra orang ramai hihi
    7) Besarkan tulisan jadi Normal. Saya guna tulisan Verdana. Tulisan kecik susah baca huhu
    8) Kerap blogwalking jika ada kelapangan. Comments di blog orang lain dan ping entri di ping busuk ke fb kee untuk menambahkan pengunjung/followers/commenter :)

    Tu jeee :) Harap2 dapat merasa laa pakai shawl ni :)

    ReplyDelete
  39. Facebook: Lupa password so tak ada :(
    Email address: ayeeitsfatin@gmail.com
    link entry blog: http://fatin-rose.blogspot.com/2014/06/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
    Kaler shawl: Grey/Maroon

    Komen dan cadangan untuk membina blog ni:
    1) Kalau boleh make up kan sikit blog ni dan jangan bagi dia nampak kusam. sebagai contoh, guna background yang cantik dan comel untuk membangkit aura keseronokan pembaca untuk terus singgah ke blog kita.

    2) Selalu blogwalking dan 'sapa' para bloggers untuk mengeratkan silaturrahim heheh.

    3) Besarkan sikit font tulisan supaya mudah dibaca supaya para pembaca tidak perlu mengecilkan mata ketika membacanya atau menggunakan kanta pembesar bagi mereka yang mempunyai masalah penglihatan yang kronik (Ok, ini adalah suatu gurauan, jangan ambil hati ye, hehe. PEACE!)

    4) Tukar header dengan yang lebih menarik dan yang akan membuat orang untuk lebih menyukai blog kita sebab yang pertama sekali orang akan nampak dekat blog kita ialah header. Oleh itu, header merupakan 'kepala' blog (Umpamaan ini saya yang sesuka hati, pankreas dan limpa cipta sendiri)

    5) Kemaskini entry tentang fesyen semasa supaya lebih menarik para pembaca wanita yang sangat gemarkan fesyen(Oh, ini memang part yang paling saya suka! Meletupss gitu!)

    Itu sahaja komen saya. Huhu, tak banyak pun. Harap malam ni dapat bermimpikan Kak Ada yang comel ni bagi shawl tu hehe

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...