marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Saturday, May 24, 2014

GIVEAWAY "KE KOREA DAH KITA..."

.: Assalamualaikum :.

Seingat aku la.. aku mula-mula tengok cite korea masa tahun 2007/2008 zaman budak berhingus feeling-feeling jiwa remaja.. drama 1st aku tengok adalah MY GIRL ( Hangul : 마이걸; Mai Geol).. memang famous gillle la cite tu biar pun cite ni kuar tahun 2005 dulu sampai aku jatuh chenta dengan Seol Gong Chan. hiks.. sampai sekarang termimpi2 sape laaaaa orang bertuah nak bagi aku snow magic  ball yang Gong Chan nak bagi kat Joo Yoo Rin tu.. kekekke

Yoo Rin dengan Snow Magic Ball..comel ngaaaat

masa time tu.. tak de la lagi berangan nak pegi korea sampai la satu saat masa aku duk kat uni.. aku terrrjatuh chenta dengan geng SUPER JUNIOR terutama Lee Dong Hae.. sejak saat itu.. aku memasang angan-angan untuk menjejak kaki ke SOUTH KOREA tempat kelahiran oppa ku terchenta... (okei.. sebenarnya donghae orang MAKPO..kih3).. Berangan- angan je lebih. Yelah nak gi sana.. klu ongkosnya tiada.. memang merempat la kan.. da la tempat orang.. silap2 kena jual..haha..

hai OppaS :DDDDD (amboi sakan kibum gelakkan ayat aku kat atas ye)..

Ade gak seketika  aku down mase wat Final Year Project dulu ..ari2 aku pujuk diri aku.. sabar-sabar.. kena rajin-rajin.. nanti pas abes study bley jenjalan gi korea... huhu.. naif bebenor.. tak caya ce baca entri berkurun aku ni kat entri " FYP "..huk3.. zaman final year dulu ciap mimpi lagi gi KOREA ciap Dong Hae Oppa jemput kat Incheon Airport you.. kekekke.. kalah lecturer aku yang gi Korea 4 kali setahun hahhaa.. mengada tak mimpi aku..haha..

Bila dah besar sikit.. dah keja.. baru terasa.. fuh.. bukan senang nak gi Korea nih berbekal kan duet gaji yang tak seberapa tu.. memang dalam list dream pun nak gi korea.. tapi.. memandangkan masa belum mengizinkan.. maka.. aku postpone dulu..

pikei balik bila da besa ni.. aku nak gi korea bukan sebab oppas semata (nehi hei!) ==".. tapi lebih kepada menikmati hiruk pikuk suasana di korea.. nak rasa ade tak feeling2 cam dalam citer diorang tu.. haha.. lagi pun situ sejuk..kekekke.. nak rasa berexplore race dalam train diorang dari SEOUL ke BUSAN.. nak jenjalan menyusuri lorong-lorong sambil pakai baju tetebal dan cakap2 sambil keluar asap.. hahhhaa..






but..

okei la.. klu tak dapat pegi sekarang.. ku redhoo.. duet ku diperlukan untuk wat benda laen yang lagi penting.. mane tau seksok kawen baru ade peluang gi jenjalan ke sane.. lagi best kot.. boley wat drama korea skit..hahahha.. berdua lebih baek bak kata Acha Septriasa

...

k la.. even tak dapat gi korea LAGI... tapi..tapi..tapi.. alangkah bestnya klu ade seseorang nak bagi ole-ole dari Korea kan..kan kan.. so..soo...so... ape lagi bagai pucuk ulam mendatang (betol ke peribahasa aku nih).. cik FARAE AL-FARAFISYA pemilik blog ATAS NAMA CINTA baek ati nak bagi katenya..hiks.. tu pun klu den tertuah la kan.. demi sudu perak korea yang mengenangkan daku kepada Restoran DUBU-DUBU Seoul Food.. maka dengan hati yang berkobar-kobar.. maka terhasillah entri ini.. hiks.

Kain kapas Korea(4 meter), key-chain, dua ketul fridge magnet dan satu set sudu+chopstick besi berukir...yeah aku da rambang mata.. hahaha

tak sabaq nak wat perangai cam ni lagi...hiks.


harap2 diterima beliau hiks.

6 comments:

  1. Salam. singgah dari GA same. Good Luck! ;)

    http://awansamudera.blogspot.com/2014/05/giveaway-ke-korea-dah-kita.html

    ReplyDelete
  2. waalaikummusalam...

    hai.. good luck untuk awk jugak :D

    ReplyDelete
  3. Salam.
    First time singgah sini. Goodluck for the GA :)

    Done follow ur blog #92.
    Feel free to visit mine ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tima kasih sebab sudi singgah :D..

      nak link pliss.. :D

      Delete
  4. blogwalking.. dari segmen yang sama..
    Let's join this daebak giveaway!
    Banyak hadiah menarik seperti official album infinite, replika jersey, topup dan macam2 lagi! Cepat2! Tarkh tamat : 15 Jun 2014
    http://eiracomeyh.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete
  5. hai Eira Syira..

    selamat berkenalan :D

    ReplyDelete

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...