marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Sunday, June 4, 2017

#KeKoreaKIta: K-pop Street di Apgujeong Gangnam

.: Assalamualaikum :.


Anyeong!


Ngee..mengada dah lebih setahun keeradaanu di Korea, nak mengupdate lagi ceritanya. Haruslah. Alang-alang da start ape kata kita sudahkan. Iye tak. Ngee..

Ingat tak last posting aku pasal #KeKoreaKita ni? Last dengan citer kitorang sesat masa nak carik Guesthouse FNSquare kat Apgujeong tengah malam buta (time tu dalam kul 8 malam ekceli..kekeke).

Tinggal aku dan Aniem berdua je kat Seoul ni, yang laingi Busan malam tadi. Murni balik KL. Ade tujuan yang besaaaaar keberadaan kami di sini sebenarnya. Biarpun berduaaa dan sesat! Hahahaha.

Tujuan ke Apgujeong, Gangnam ni tentu sekali berkaitan dengan K-Pop street. Aku bace blog Aizat Abdul cite pasal dia menapak Entertainment company yang ade sekitar Gangnam ni. Aku fokus kepada SM Town jer.. yang lain dapat jumpa bonus la. Katenya FNSquare dekat dengan Big Hit Company. Tapi carik tak jumpa..kuikuikui..punyalah penat mengukur kelebaran jalan raya dari FNSquare ke K-pop street berjalan kaki ingat kot-kot bertembung dengan Rap Monster atau Joongkok.. ngee..Harapan palsu je tu.

Tak dapat cari Big Hit pong tak pe la asal jumpa SM Town. Even time tu EXO kat Malaysia. Asal boleh tengok pintu SM Town pun jadikla. Kemain awal pagi kuar walaupun malam tadi penat sesat tak ilang plus kaki sakit plus sakit hati dapat bilik ntah pape. Ari ni kitorang nak check out dr FNSquare sbb guesthouse dia tak memenuhi piawaan guesthouse yang dicari. Jadi alang-alang dah di Gangnam ni, ayuh luaskan sayapmu.

Pape hal, jom breakfast dulu sebelum melebar sayap. Ni masih lagi kat FNSquare. Tgh hari sikit baru check out.
Tgh google betul ke area ni.

Jalan depan lagi..merentasi segroup apartment (rasa Hundai apart)..jumpalah yang dicari-cari..

ape lagi..

Harusssss bergambar dengar Gangnamdol. Kalau Dol ni duk kat Sam, Dia akn jd Samdol

Haa..Ni peta kedudukan dol ni mewakili group idol band. Rasa ade 17 semuanya.

CN BLUE

MISS A

Shinee. Ade rupe Minhoo tak Doll ni..haha

2PM
Penat oh.rehat jap..

Boleh-boleh aku lupa Sphere Blue kaler same..For Sure SUPER JUNIOR

4 MINUTE

U-Know & Max

GG
INFINITE

AOA


B1A4
Vixx
Palinggg dicariiii...
KARA


BLOCK B
Iremuen Joongkok~
Dalam bebanyak Doll yang ni yang ade sign..huh nampak sgt ni knk2 rebina ni x reti duk diam.
Mesti V kepala dia..hahaha
Fenat merentasi bangunan pencakar langit, tambah energy jap. Time ni berkobar nak carik SM Town
SM TOWN tak jumpak.. tapi tempat ni jumpak..teruja fuhhh..
Aku tak sure ni restoren ke hotel, tapi wajangshildia aku dan Aniem da rasmila..
 Agak time ni terserempak dengan JYP, Ade aku ngan Aniem jadik trainee dia.. haha.. service diorang pergh..tahap gaban terbaik.. aku nak tumpang masuk toilet je kot.. guard dia pasang security cam aku VIP. Awkward moment rasanya. Nak cakap aku iras-iras arab maree..langsung tak de..kuikuikui.. kot la dia ingat aku ngan Aniem anak VIP mane kan..

Pas keluar toilet, siap tanya, "tessoyo?"sopan lagi tu..siyes aku awkward. Nak rest jap kat balcony premise JYP (sebab ade sofa ngan tea table) jadik tak jadi sebab guards dia asek duk escort. aku awkward kali ketiga, membolos diri ke arah lain dengan kaki yang sakit..hahahaha.. Guard dia tu yang cam dalam cite VIP2 yang pakai suit, spek itam tu la..

Misi mencari SM Town diteruskan


In case korang mencari-cari entri #KeKoreaKita :
 #KeKoreaKita: Seoul, Done!  | #KeKoreaKita: Namsan Tower | #KeKoreaKita: Ke Gwanghwamun Square  | Nice memory to remember at Seoul part 1 | #KeKoreaKita: Petite France  | #KeKoreaKita: Nami Island  | #KeKoreaKita: Namsangol Hanok Village   | #KeKoreaKita: Makan di Eid Restaurant  | #KeKoreaKita: Masjid Iteawon dan Chengyecheon Stream



No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...