marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Friday, November 30, 2012

Hari ini dalam sejarah part 1

.: Bismillahirahmanirahim:.


Hmm..morning peeps..huhu.. orang lain tgh syoik tido.. aku plak baru aje terjaga dr tido.. ntah nape ari ni.. tetiba je plak tertido lps ngaji Quran lepas maghrib tadi.. nak cakap ari ni penat keja.. hmm.. x de la gak.. keja tu..sampai bila2 pun blum tentu abes.. so.. rasanya tak de kaitan ngan stress keja ke ape laa kan.. tapi aku suspect suasana baru lepas ujan ngan ketiadaan housemates mase ak balik dari keja punca sebenar nape bleh terlelap lps ngaji tadi.. kalau tak.. biasanye.. kitorang da heboh da kat dapur sama ade heboh ngan suara2 kitorang duk menyakat ataupun bunyi kletang-kletong kuali menyanyi (kuali ye yang menyanyi bukan aku..kekeke)..huhu..


Hmm.. ade sesape rinduw-winduan same kiteww x sepanjang kitew x post ape2 ni???...ala..cedihhnyeer..x dew pown owang2 nak windu-winduan same kiteeew.. taperrrr  taperrrr.. kitewww sedooo shapew la kitewwww ni khannnnn~ *tetiba tulis camni..hahaha..mulut pun da senget2 nak sebut tulisan merepek2 ni* maaf la.. mase zaman I membesar, I jarang msg dgn org.. apatah lagi tulis2 perkataan camniii...huuuuu~

so, alang-alang da terjaga ni, ade baeknya ak sapu2 skit sawang2 yang membiak dgn jayanya kat blog terchentaku ini.. biar pun x pemes.. tapi update selalu tu wajibbbb..klu tak sila putuskan hubungan cinta anda dgn bloggers...I mean dgn blogspot..sila..sila.. anda telah membazir space di alam maya ini dgn buat account blog tapi dump it terkontang-kanting sorang- sorang.. ciann diewww tauuu~.. *datang balik da perkataan konon-konon-chomel-itu, anda gediks tau dakk?*


Hmm.. so.. rasa nak share something nice la dgn kalian *wah, KALIAN nah~*... 

Ingat ari tu ak ade tulis post sal boikot-memboikot tu?.. malas nak cari kat mane?..okey.. tauu.. kalian memang suke barang2 friendly user katenye (padahal pemalas tahap cipan kannn~)..so..sila klik di sini..

Haaa.. di kala dinihari, suasana yang tenang tanda gangguan..jom..kite layan video ni.. ala..kejap je..lebih kurang 8 minit plus2 je.. x rugi klu korang dengar... sebab dia bercerita mengenai kronologi apa yang berlaku dari zaman Tamadun Islam sampai klimaksnya hilang satu persatu negara Islam.. Video ni kirenye pencerahan bagi sesape rasa proses boikot-memboikot ini adalah sesuatu yang sia2..

eheemm.. *sambil tangan betul2kan spek supaya betul2 terletak atas batang hidung yang x brapa mancung

layannnnn..

"Better listen Up coz you never learn in College !"- katenya SOA

video

Haaa.. betulkan..sume benda ni..mane ade bagitau dalam buku teks masa zmn sekolah kan?? kan??kan?? dan korang pun sure2 kurang tau pasal ni kan??.. korang tau nama2 tokoh2 yang SOA sebut, tapi tak tau sape2 kan.. so.. inilah dia..

Seksok, nanti kalu aku ade masa.. ak nak memperincikan cite sal Palestin Vs Israel.. okei??? *smile*

sebelum akhiri post ni, aku harapkan kite sume masih teruskan apa2 usaha kita x kire la dgn boikot produk Israel ke, nak bagi sumbangan ke, nak tulis dalam blog ke, buku ke, speech ke..ape ke..hanya demi tuk mengembalikan cahaya agama kita.. semua pun boleh sama ada secara individu ataupun berjemaah. *but make sure sumber yang korang dapat tu adalah sumber yang betul, no point klu sumber yang salah, terpesong plak kang, susah gak*

The Prophet (PBUH) said: "The nations will soon crowd against you like gluttons crowd around their dish".. One asked," Will it be because we are few in number at time?".. The Prophet (PBUH) replied: "No, at the time you will be many, but will be (like) scum as the scum of flood..and Allah will remove the awe of you from the heartd of your enemiies, and Allah will throw wahn into your hearts"..One asked: "What is wahn, O Messenger of Allah?".. The Prophet (PBUH) replied: " THE LOVE OF THIS LIFE AND THE HATRED OF DEATH".
(Abu Dawud and Ahmed)

Adakah kita golongan yang cintakan dunia dan takutkan kematian??? nauzubillahiminzali'

No comments:

Post a Comment

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...